Kapaklı Gazetesi - Samsun'da, askerden izne gelen 21 yaşındaki Furkan Demircan, motosikleti ile seyir halindeyken, başka bir araçtan açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Saldırgan ile birlikte 3 kişi polis tarafından yakalandı.

Olay, Samsun'un İlkadım İlçesi Liman Mahallesi'ndeki Nebiler Caddesi'nde meydana geldi. Çerkezköy İlçesi'ndeki 3'ncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda askerlik görevini yapan ve izinli olarak Samsun'a gelen 21 yaşındaki Furkan Demircan, 55 LJ 922 plakalı motosiklet ile seyir halindeydi. Bu esnada arkasından gelen otomobilden, genç askerin üzerine pompalı tüfek ile ateş açıldı.

HAYATINI KAYBETTİ

Mermilerin vücuduna isabet etmesi sonucu yaralanan Demircan, motosikleti ile birlikte karşıdan gelen temizlik aracının önüne düştü. Saldırıda ağır yaralanan genç asker, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

3 ZANLI YAKALANDI

Polis saldırı sonrasında plakası tespit edilen otomobili ve zanlıları bulmak için araştırma başlattı. Olaydan 2 saat sonra pompalı tüfeği ateşlediği öne sürülen F.Ç ile yanında bulunan H.Z.Ç. ve H.B.B. Atakum İlçesi'nde yakalandı. Sağlık kontrolü için Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne getirilen 3 kişiye ise ölen gencin yakınları saldırmak istedi. Ancak polis bu girişimi önledi ve zanlılar Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Buradaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlı nöbetçi mahkemece tutuklandı.