Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret eden Özel Çerkezköy Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü ile ilgili yapacakları çalışmalar için Başkan Akay’dan destek istedi.  

 “Yaşam hakkı, evrende var olan her canlı için kutsaldır” sloganı ile yola çıktıklarını ve birçok şehirde hayata geçirilen “Su Borularından Mamalık Üretme” projesinin Çerkezköy’de de uygulanmasını istediklerini kaydeden Özel Çerkezköy Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal, “Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesi ile birlikte hayvanların barınma, yiyecek ve içecek ihtiyaçları arttı. Çerkezköylülerin hayvan sevgisini pekiştirmek ve sokak hayvanlarını zorlu kış şartlarında yalnız bırakmamak adına bu projeyi kentimizde de uygulamak istiyoruz” dedi.

‘’BİRÇOK İL VE İLÇEDE UYGULANIYOR’’

Projenin birçok il ve ilçede uygulandığını kaydeden Zenginal, “Plastik su boruları kullanılarak kentin belirli noktalarında konuşlandırmak üzere mamalık ve suluk üretip zorlu kış şartlarında Çerkezköy’de bulunan sokak hayvanlarının yanlarında olmak istiyoruz. Üretim ve montajı çok hızlı olan projemiz Çerkezköy halkında sokak hayvanları hakkında farkındalığı daha da arttıracak ve minik dostlarımız için daha yaşanılabilir bir yer yaratma fırsatımız olacak” ifadelerini kullandı.

‘’ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ’’

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Öncelikle böylesine anlamlı bir projenin kentimizde de uygulanması için gösterdiğiniz çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. Çerkezköy Belediyesi olarak yaklaşık 2 aydır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Ekiplerimiz hazırladıkları mamalıkların konulacağı yerleri belirliyor. En kısa sürede kentimizin dört bir yanında bu mamalıkları sokak hayvanlarımız için yerleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Başkan Akay, Özel Çerkezköy Uğur Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Reis Zenginal, okul yönetimi ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.