Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Vahap Akay, COVID-19 hastalığına yakalanan Meclis Üyeleri İrfan Ak ve Kemal Buzkuş’a geçmiş olsun temennisinde bulunarak, acil şifalar diledi. Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. Yılı ve Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı olduğunu hatırlatan Başkan Akay, “Pandemi koşullarında yine aynı heyecan ve coşku ile Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 97. Yılı’nı ve Kurtuluş Günümüzü kutladık. Ancak ertesi gün, 30 Ekim’de acı bir şekilde aldığımız deprem haberi ile bütün gündemimiz İzmir oldu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta kalanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve yakınlarını kaybedenlere sabır diliyorum. Kurtarma çalışmalarında canla ve başla çalışan ekiplere şükranlarımı iletiyorum” dedi.

DEPREMZEDELER İÇİN SAYGI DURUŞU YAPILDI

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından İzmir’deki depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçilerek ilk olarak Belediye Meclisi’nin 07.10.2020 gün ve 2020/91 sayılı kararında Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.09.2020 gün ve 82 sayılı Kent Estetik Komisyonu kararları hakkındaki müzekkeresi incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Ardından gündemin ikinci maddesinde yer alan muhtelif parsellerde bulunan Belediye hisselerinin satışı hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 3. maddesinde yer alan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 22.10.2020 gün ve 96 sayılı Görev ve Çalışma Yönetmeliği güncellenmesi hakkındaki müzekkeresi ile gündemin 4. maddesinde yer alan Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 23.10.2020 gün ve 17 sayılı Görev ve Çalıma Yönetmeliği güncellenmesi hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Meclis gündeminin 5. maddesinde yer alan Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı’nın 29.06.2020 gün ve 23858 sayılı Uygulama İmar Planı değişikliği talebi ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 26.10.2020 gün ve 97 Sayılı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü raporu hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

DEPREM ÇALIŞMA KOMİSYONU KURULDU

Meclis gündemine sonradan ilave edilen Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 28.10.2020 gün ve 45 sayılı hibe şirket için Meclis kararı alınması hakkındaki müzekkeresi görüşülerek, incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, MHP Grubu adına Meclis Üyeleri Koray Önsel ve Habip Çelik tarafından verilen önerge doğrultusunda Çerkezköy Belediye Meclisi’nde Deprem Çalışma komisyonu oluşturuldu. Oluşturulan Deprem Çalışma Komisyonu’na CHP Grubu’ndan Gökay Keleşoğlu, AK Parti Grubu’ndan Mikail Çelik, MHP Grubu’ndan Koray Önsel ve İYİ Parti Grubu’ndan Dilek Köksal oy birliği ile seçildiler.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere 6 Kasım Cuma günü saat 15.00’da yeniden toplanma kararı alındı.