Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 1.’si düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali, 4 gün süren eğlence maratonuyla Çerkezköylü vatandaşları eğlenceye doyurdu.

Festivalin ilk günü saat 21.00’da Fener Alayı yürüyüşü ile başladı. Düzenlenen yürüyüşte; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve İmdat Özgör, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yüzlerce vatandaş ile birlikte, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Kapalı Pazar Yeri yanında oluşturulan konser alanına kadar yürüdü.

DAHA MUTLU BİR ÇERKEZKÖY İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Fener Alayının konser alanına ulaşmasının ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay alanı dolduran binlerce vatandaşa hitap etti. Akay, “Bu güzel zafer gecesinin coşkusuna heyecanına ortak olan ve bu meydanda buluşan tüm hemşerilerime kucak dolusu sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Bir Türkiye mozaiği Çerkezköy, ülkemin dört bir yanından, 81 ilinden gelerek işi için aşı için bu topraklarda buluşan herkesle birlikte kardeşçe yaşadığımız kentimiz. 4.5 yıldır daha mutlu bir Çerkezköy için, parklarında oynayan mutlu çocuklarımız, okulda okuyan kardeşlerimiz, daha fazla spor yapacak gençlerimiz, mahallelerinde buluşan kadınlarımız, her sabah kapılarını açtığımız yalnız yaşayan yaşlılarımız için, kültür ve sanat ile buluşan vatandaşlarımız için, zor zamanları, mutlu anları paylaştığımız vatandaşlarımız, sabah işe giden işçi kardeşlerimiz için, sizlerle birlikte el ele kol kola yan yana kurduğumuz gönül birlikteliğinden aldığımız güç ile kentimizin dört bir yanında durmadan çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

''BİRLİĞİMİZE, BERABERLİĞİMİZE VE KARDEŞLİĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ''

Akay, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü; “Bu topraklar için, Çerkezköy’e dair umutlarımız için, geleceğimiz için daha yapacak çok işimiz var. İnşallah sizlerle birlikte daha çok çalışarak bunları da başaracağız. Bugün büyük zaferimizin 96.yıldönümü. Bizler bugün tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi yine aynı birlik ve beraberlik duyguluları ile bu topraklara, birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize sahip çıkıyoruz. Ayrışmadan değil beraberlikten yana, ayrılıktan değil birlikten yana, düşmanlıktan değil kardeşlikten yana bir anlayışla kurduğumuz bu güzel vatanı, aynı duygularla birbirimize sımsıkı tutunarak daha çok çalışarak güçlendireceğiz. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız, zengin tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Tarihimizi tersten okutmayacağız.” 

''LOZAN’I VE KAHRAMANLARINI ASLA UNUTMAYACAĞIZ''

Milli bağımsızlığımızın önemine vurgu yapan Akay,  “Türk milletini tarihten silecek olan Sevr paçavrasını imzalayan korkakların kim olduğunu bileceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusu Lozan’ı ve kahramanlarını asla unutmayacağız. Çanakkale’deki tam bağımsızlık mücadelesini; Samsun’dan başlayan milli mücadele ruhunu Anadolu’nun tüm damarlarına taşıyarak Amasya’da “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” diyenleri; Erzurum’da, Sivas’ta “Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, bölünemez” diyenleri; ilmek ilmek Anadolu’nun tüm coğrafyasında bir milletin nasıl ayağa kalktığını hatırlayacağız, yeniden hatırlatacağız. Bu milleti yok etmek isteyenlere boyun eğenleri; buna karşı bağımsızlık aşkı ile yanıp tutuşanların kimler olduklarını çocuklarımıza torunlarımıza aktaracağız.” İfadelerine yer verdi.

‘’HEP BİRLİKTE HAYKIRACAĞIZ’’

Başkan Akay, konuşmasını şu ifadelerle noktaladı; “Cumhuriyetin temellerinin; kadın erkek genç yaşlı demeden, Türk-Kürt, Alevi-Sünni demeden cephede omuz omuza aynı topraklarda ay yıldızlı Türk bayrağı altında yaşamak için, bugünler için olduğunu anlatacağız. Savaşta azalan erkek nüfusu tamamlayan, kimi zaman düşen bombalar arasında su taşıyan, kimi zaman toprağı ekercesine siper kazan vefakar, cefakar Türk kadınını anlatacağız. Halide Edipleri, Halime Çavuşları, Kara Fatmaları anlatacağız. Çiğiltepe komutanı Reşat Bey’i, süvari birliği ile İzmir’e ilk giren Fahrettin Altay’ı, kahraman pilotlarımızı anlatacağız. Ve unutmayacağız. Vefasızlara inat, vefa Türk’ün şiarıdır diyen bugün yediğimiz, yarın yiyeceğimiz ekmekte, ciğerlerimizi doldurduğumuz özgürlük havasında, dik başımızda, bu aziz yurdun her karış toprağında hakkı olan kurtuluş destanımızın başkahramanını, bitmeyecek sönmeyecek sevdamızı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün adını bağıra bağıra gelecek nesillere hep birlikte haykıracağız.’’ 

SILA RÜZGARI ESTİ!

Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan ünlü sanatçı Sıla Gençoğlu, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla alanı dolduran on binlerce Çerkezköylüye rüya gibi bir gece yaşattı.  Konser sırasında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ünlü sanatçıya çiçek takdim etti. Sıla ve ekibine muhteşem konser için teşekkür eden Oral Karakaya, “4,5 yıldır gece gündüz Çerkezköy için çalışan, boş bulduğu her metrekare alanı yeşil alan ve çocuk parklarına çeviren, kentin temel sorunlarını çözüp Çerkezköy’ü bir kültür ve sanat şehrine çeviren genç Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı da tebrik ediyorum” dedi.

BİRİNCİ OLAN TAKIMLARA BÜYÜK ÖDÜL!

İlk günden Çerkezköylülere muhteşem bir eğlence yaşatan festivalin 2. Günü ise Streetball Turnuvası ile devam etti. Toplam 4 kategoride gerçekleşen turnuvada Büyükler kategorisinde 18 takım, Gençler kategorisinde 17 takım, Yıldızlar kategorisinde 9 takım ve Küçükler kategorisinde de 6 takım olmak üzere toplam 50 takım mücadele etti. Turnuvada dereceye giren takımlara ise 2.000 TL’ye kadar varan para ödülü ile ödüllendirildi. 

YENİ TÜRKÜ SAHNE ALDI

Festivalin 2. gününün akşamında ise Yeni Türkü sahne aldı. Saat 21:30'da Kapaklı Pazar Yeri'nde sahne alan Yeni Türkü, şarkılarını Çerkezköylü hayranları için seslendirdi. Konser sırasında sanatçıya çiçek takdim eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Yeni Türkü'ye ve konsere katılan tüm Çerkezköylülere teşekkürlerini iletti. 

UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADILAR

Belediye tarafından düzenlenen festivalin 3. Günü kadınlara özel bir etkinlikle start aldı. Etkinlikler kapsamında saat 16.00’da Veliköy Kapalı Düğün Salonu’nda bir araya gelen Çerkezköylü kadınlar, Canan Şimşek’in sahne aldığı Kadınlar Matinesinde unutulmaz bir gün yaşadı. Veliköylü kadınlar tarafından yapılan 6 kazan keşkek programda katılımcılara ikram edildi.

RÜYA GİBİ BİR GECE!

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sanat Festivali’nin 3’üncü gününde ise ünlü sanatçı Manuş Baba, Çerkezköylülerle buluştu. Kapalı Pazar Yeri yanında oluşturulan konser alanına akın eden binlerce Çerkezköylü, Manuş Baba’nın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla adeta rüya gibi bir gece yaşadı. Konser sonrası Ünlü sanatçı Manuş Baba’ya çiçek takdim eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bugün bizlerle bir araya gelerek Çerkezköylülere muhteşem bir gece yaşatan Manuş Baba’ya tüm vatandaşlarım ve şahsım adına teşekkür ediyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum.” dedi.

EĞLENCE ARALIKSIZ DEVAM ETTİ

Festivalinin son günü, bu yıl 4.’sü düzenlenen Bisiklet Şenliği ile başladı. Çerkezköy Belediyesi önünde toplanan yüzlerce bisikletçi, Belediye Başkanı Vahap Akay’ın start vermesi ile birlikte Atatürk Caddesi, Hükümet Caddesi, İstasyon Caddesi güzergahı üzerinden Kuşbahçe mevkiine kadar pedal çevirdiler. Bisiklet Şenliği’ne katılan sporcuların Kuşbahçe mevkiindeki etkinlik alanına varmasının ardından bu yıl 3.’sü düzenlenen Uçurtma Şenliği start aldı. Etkinlik alanında belediye görevlilerince ücretsiz dağıtılan binlerce uçurtma gökyüzünü kaplarken, özellikle çocuklar ve gençler doyasıya eğlendiler. Etkinlik alanına gelen vatandaşlara ise ekmek arası sucuk ve içecek ikramında bulunuldu.