Çerkezköyyazarlar ve şairlerin bir araya gelerek, Çerkezköy Yazarlar Platformu'nu oluşturdular. Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Çorlu'dan da katılımların olduğu platform üyeleri önümüzdeki günlerde bu çatı altında birçok kültürel ve sanatsal etkinliği hayata geçirmeyi planladıklarını, platform aracılığıyla daha geniş kitlelere ulaşabilmeyi amaçladıklarını bildirilirken, platforma sadece en az bir eser yayımlamış tüm yazar ve şairlerin dahil olabileceği ifade edildi.

Hayri Varol'un başkanlığında kurulan Çerkezköy Yazarlar Platformu'nun Yürütme Kurulu'nda ise; Funda Serfiçe, Nilgün Zaimoğlu, Fahrettin Budak, Yasemen Altay Görür ve Muharrem Kalkan yer aldı.

Çerkezköy’de hafta sonu 4 saat kesinti yaşanacak Çerkezköy’de hafta sonu 4 saat kesinti yaşanacak

“BİR BİRLİKTELİK OLUŞTURDUK”

Kurulumun ardından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi

“Bölgemizde yaşayan, eser yayımlamış yazar ve şair arkadaşlarla bir araya gelerek bir birlikteliğe ilk adımı attık. "Emeğin Kenti" diye sıfatlandırdığımız şehrimizi aynı zamanda bir kültür, bir edebiyat, bir sanat şehri olarak ta akıllara kazımayı amaçlayarak, bölgemiz kaynaklı birçok eseri edebiyat dünyasına kazandırmayı daha da kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak adına "Çerkezköy Yazarlar Platformu" adı altında bir birliktelik oluşturduk. Birlikteliğimiz öncelikle eser üretmiş, üreten ve yüzünü üretmeye dönmüş kalemlerle dayanışmayı ve farklı fikirlerin olgunlaştırdığı akıl birliğini sağlayacaktır. Platformda yer alan her bir yazarımız, ürettiği eserin aynı zamanda şehrimizin de bir yansıması olduğunu düşenerek, şehrimizi bu alanda en iyi şekilde temsil etmeye özen gösterecektir. Bu şehrin yazarları ve şairleri edebiyat dünyasına en iyi eserleri kazandıracaklardır.   Bu manada birbirimize desteğimiz, birbirimizi tamamlama girişimlerimiz sürekli olacaktır ki bu birlikteliğin başlıca amaçlarından birisi de budur. Aynı zamanda gençliğimize de öncü, rol model olarak, onları özendirici çalışmalar içerisinde olacağız.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

İlçemiz sadece göç alarak, nüfusunu ve binalarını çoğaltarak büyüyen bir şehir olmayacaktır. Sadece fabrikalarıyla anılmayacaktır. Edebiyatla, sanatla, kültürle de kendini geliştirecek, bu alanlarla da ülke çapında ve hatta yurtdışında ismini duyuracaktır. Edebiyatın en büyük malzemeleri, emektir, umuttur, gurbettir, yeni başlangıçlardır. Bunların hepsi bu şehirde fazlasıyla mevcuttur. Bizler tüm bu malzemeleri yoğuracak ve eserler üreterek hem edebiyat dünyasına hem de şehrimize katkılar sunacağız. Bu duygu ve düşüncelerle "Çerkezköy Yazarlar Platformu"nu kurmuş bulunmaktayız. Tüm platform üyesi arkadaşlarımıza ve şehrimize hayırlı olsun.”