Objektif Masa 2024 Yerel Seçim Özel programına konuk olan CHP Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Çelebi, gazeteciler Adem Çil, Faik Onur Kaya ve Hüseyin Gökçeli’nin sorularını yanıtladı.

CHP’li Yontar: Atatürk’ü halkın gönlünden silemezsiniz CHP’li Yontar: Atatürk’ü halkın gönlünden silemezsiniz

İSMAİL ÇELEBİ KİMDİR?

Sözlerine kendini tanıtarak başlayan Çelebi, “1966 Tokat Zile doğumluyum. 1982’den 2015’e kadar İstanbul Avcılar’da, 2015’ten bu yana da Kapaklı, Çerkezköy, Saray üçgeninde yaşayan ve iş sahibi olan biriyim. Evliyim 2 oğlum var. Birçok sivil toplum örgütlerinde yer aldım, görev aldım. Siyasi hayatıma 35 yıldır Cumhuriyet Halk Partili olarak devam ediyorum. Kapaklımızın çok geri kaldığını düşündüm. Bölgenin tepkisi, bölgenin açık olması gibi  sebepler beni aday olmaya itti” dedi.

“KAPAKLI’YI ÇALIŞARAK, İNSANLARA DOKUNARAK TEKRARDAN KAZANACAĞIZ”

2015 yılından itibaren Kapaklı ile iç içe olduğunu söyleyen Çelebi “Kapaklı 2014 yılında beldeyken ilçe oldu. Yeni ilçe olmanın vermiş olduğu değişiklikler sebebiyle Kapaklı’da bazı eksikliklere sebep oldu. Belki başkanımızın başka konularla ilgilenmesi, halktan uzaklaşması sebebiyle Kapaklı CHP’den kaybedildi. Kapaklı’yı çalışarak, insanlara dokunarak tekrardan kazanacağız. Kapaklı’nın temel sorunlarını tespit edip, bunları halkımıza anlatarak biz buraya tekrar kazanacağız” diye konuştu.

“KAPAKLI’NIN BÜTÜN SORUNLARINI YERELDE ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Kapaklı’nın sorunlarına değinen Çelebi, “Biz Kapaklı’nın bütün sorunlarını yerelde çözmeye çalışacağız, büyükşehirin sorumluluğunda ve sınırında olan her sorunu büyükşehire taşıyacağız. Bölgemizin ciddi şekilde su sorunu var. Geçtiğimiz günlerde Kadir Albayrak’ta bunu dile getirdi. Su seviyesi çok aşağı indiği için kuyulardan artık su zor çıkıyor. Bulunca arıtmak gerekiyor, arıtmak için de büyük bir yatırım gerekiyor. Bunların çalışmalarını yapıyoruz. Başkan olursak su sorununu çözmek için büyükşehirden talep edeceğiz.

Bir diğer büyük sorun ise imar sorunu. Bizim meydanımız yok, bizim kent merkezimiz yok, hükümet konağımız şehrin yukarısında, belediye binamız çok aşağıda… Vatandaşlar kurumlara araçlar ile gitmek zorunda kalıyor. Bütün kurumların yürüme mesafesinde olması lazım. Vatandaşların tüm işlerini halledebilmesi için kurumlar yakın mesafede olmalı, beklerken oturabileceği kafe gibi, alışveriş mekanları gibi alanlar yapılması lazım” dedi.

“KAPAKLI HİÇBİR YERİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR”

Kapaklı’nın şehir planlanmasından bahseden Çelebi “Ben 2014 yılında Kapaklı ilçe olduğunda burada olsaydım, Kapaklı’nın 50 yıllık planını yaptırarak, Kapaklı’nın büyümesini sağlamış olurdum. Şu an 450 bin nüfusa göre parsel yapılmış ama bu parseller çok küçük. Kimi yerde 3 kimi yerde 3 kimi yerde ise 5 kat… Onun için buralara hiçbir müteahhit girmez. Kapaklı çok güzel bir ilçemiz. Ormanla bütünleşen bir yanı var, ulaşım olarak çok iyi bir konumdayız. Buradan İstanbul Havalimanı 1 saat. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar bir saatte havalimanına gidemiyor. O yüzden Kapaklı hiçbir yerin arka bahçesi değildir. Zamanında doğru kararlar alınamamış, buranın hızlıca güzel güzelleştirilmesi gerekiyor” dedi.Ismail Çelebi Objektif Masa1

“GEREKİRSE BAKANLIKLARIN KAPISINDA YATACAĞIZ”

Başkan olursa parti ayrımı yapmayacağını söyleyen Çelebi “Gerekirse bakanlıkların kapısında yatacağız, her gün rahatsız edeceğiz. Biz Kapaklı’nın eksik olan yatırımlarını almak için çaba göstereceğiz. Kapaklı’da CHP ve AKP arasında çok fark yok. Onun için burayı kazanırsak, hükümetin bize ketum davranacağını düşünmüyorum. Hizmetleri kimse şahsına yapmıyor, vatandaşlar için yapılıyor” diye konuştu.

“BEN KAPAKLI’YA HİZMET YAPMAYA GELİYORUM”

Çalışmalarının hazır olduğunu söyleyen Çelebi “Projeleri hazırlatmaya başladık ama imar planları elimde olmadığı için nereye ne yapılabilir tam olarak bilmiyorum. Biz sahneye çıkıp kendimizi tanıtacağız. Ben Kapaklı’ya hizmet yapmaya geliyorum. 3 ayda şunu, 5 ayda şunu yaparım demiyorum. Önce aday olup seçimi alacağız, sonra Kapaklı’yı kent yapacak çalışmalarımızı yapıp vatandaşlarımıza anlatacağız ”dedi.