Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in Yeni Parti’den istifa etmesi, Tekirdağ siyasetinde gündemi değiştirdi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve Yeni Parti Kurucu İl Başkanı Cenk Boduç’tan peş peşe açıklamalar geldi. Üç isim de partide kalacaklarını belirtirken, Genel Başkan Özgür Özel’in istifa kararını önceden bilmediği ve Yüceer’e ulaşamadığı öne sürüldü.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in 7 Kasım 2026 tarihinde Yeni Parti’den istifa ettiğini açıklamasının ardından gözler, kendisiyle birlikte CHP’den ayrılarak Yeni Parti’ye katılan belediye başkanlarına çevrildi. Yüceer’in kararı siyasi kulisleri hareketlendirirken, Çorlu ve Şarköy belediye başkanları ile parti yönetiminden dikkat çeken açıklamalar geldi.

Parti içindeki anlaşmazlıklar, il kongresinde yaşanan kurultay delegeliği tartışmaları ve yol arkadaşlığı hukukunun zedelendiği gerekçesiyle istifa eden Yüceer, siyasi hesaplaşmaların dışında kalarak Tekirdağ’a hizmet etmeye devam edeceğini duyurdu.

Ahmet Sarıkurt: “Yeni Parti’ye yeni geçtik, buradayım”

Candan Yüceer ile birlikte CHP’den ayrılarak Yeni Parti’ye katılan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, istifa kararını sosyal medyadan öğrendiğini açıkladı.

Yaşanan gelişme karşısında şaşırdığını belirten Sarıkurt, kendisinin herhangi bir istifa düşüncesinin bulunmadığını vurguladı. Sarıkurt, “Ben de sosyal medyadan gördüm, şaşırdım. Yeni Parti’ye yeni geçtik. Herhangi bir istifa düşünmüyorum, buradayım” ifadelerini kullandı.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var: “Ben partimdeyim”

Yüceer ile aynı süreçte Yeni Parti’ye katılan Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da istifa kararını beklemediklerini söyledi.

Kararı sosyal medya üzerinden öğrendiklerini belirten Var, partide kalmaya devam edeceğini ifade ederek önemli bir toplantının da haberini verdi.

Var, “Biz buradayız, partimizdeyiz. Bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek bakacağız. Akşam il ve ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımızla toplantımız var. Bu konuyu masaya yatıracağız. Ben buradayım, partimdeyim, istifa etmeyi düşünmüyorum” dedi.

Cenk Boduç: “Özgür Özel ile yol yürümeye devam edeceğim”

Yeni Parti Kurucu İl Başkanı ve CHP eski İl Başkanı Cenk Boduç da Candan Yüceer’in istifasına ilişkin sessizliğini bozdu. Yüceer’in kararını şaşkınlıkla karşıladığını belirten Boduç, siyasi duruşunda herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi.

Boduç, “Ben durduğum yerdeyim, Genel Başkanımız Özgür Özel ile yol yürümeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in istifadan haberi olmadığı iddiası

Candan Yüceer’in istifasıyla ilgili ortaya atılan bir diğer iddia ise Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in gelişmelerden önceden haberdar olmadığı yönünde oldu. Parti kaynaklarından edinildiği belirtilen bilgilere göre Özel, Yüceer’in istifa açıklamasını danışmanları aracılığıyla sosyal medyadan öğrendi.

Açıklamanın ardından Yüceer’i telefonla arayan Özel’in kendisine ulaşamadığı öne sürüldü.

Tekirdağ’da gözler kritik toplantıya çevrildi

Candan Yüceer’in istifası sonrasında Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ve Yeni Parti Kurucu İl Başkanı Cenk Boduç’un partide kalacaklarını açıklaması, Tekirdağ siyasetindeki olası yeni gelişmelere ilişkin tartışmaları da beraberinde getirdi.

Antalya’da kaza yapan tur otobüsünün yolcuları, yola çıkmadan önce böyle fotoğraf vermiş
Antalya’da kaza yapan tur otobüsünün yolcuları, yola çıkmadan önce böyle fotoğraf vermiş
İçeriği Görüntüle

Özellikle Yüceer ile birlikte CHP’den ayrılan isimlerin bundan sonraki siyasi tutumları merak edilirken, il ve ilçe başkanları ile belediye başkanlarının katılımıyla yapılması planlanan toplantı önem kazandı.