Saray Ayaspaşa Mahallesi’nde yapımına başlanacak ve toplam inşaat alanı 2066.76 m2 olacak tesis 533 kişilik seyirci kapasitesine sahip olup, üç farklı birimden oluşacak. Spor salonunda, oyun alanının yer aldığı ana birimin kısa kenarlarına bitişik sporcu, hakem ve antrenör soyunma odalarını içeren birim ile seyirci fuaye ve lavaboların yer aldığı ikinci bir birimin de yer alacağı belirtildi.

Tesisin projesinde engelli sporcu ve engelli seyirciler için de ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabilecekleri uygulamalar yapılacak. Seyirci ve sporcular için düzenlenmiş iki ayrı girişin yanı sıra, yangın kaçışına avantaj sağlayan acil çıkış kapısının da yer alacağı belirtildi.
“İLKLERİ, EN BÜYÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Tekirdağ’ı bir marka kent haline getirme yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Cumhuriyet tarihinin en büyük tesislerini Tekirdağ’a kazandırıyor olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmet ve yatırımlarımızla Tekirdağ’ı geleceğe taşıyoruz. Bu kapsamda Saray ilçemizde kapalı spor salonunun temelini 06 Ekim Pazartesi Günü atıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı temel atma törenimize davet ediyorum. Tekirdağ, büyükşehir ile büyüyor, gelişiyor, yenileniyor ve geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Vatandaşlarımızın yaşamaktan keyif aldığı bir Tekirdağ için gece gündüz çalışıyoruz. İlkleri, en büyük projeleri hayata geçiriyoruz. Saray ilçesi Kapalı Spor Salonu’muz şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

DÜĞÜN SALONUN DA TEMELİ ATILACAK

Saray’ın Çukuryurt Mahallesi’nde inşa edilecek düğün salonunun temeli 06 Ekim Pazartesi günü saat 12.00’de gerçekleştirilecek törenle atılacak. Saray İlçesi Çukuryurt Mahallesi’nde yapımına başlanacak ve 386 m2 toplam yapı inşaat alanına sahip olacak tesiste, Düğün Salonu, Servis Alanı, Mutfak, Gelin Odası ve Teknik Hacimler yer alacağı belirtildi.

Beyazköy Düğün Salonu'nun temeli törenle atıldı Beyazköy Düğün Salonu'nun temeli törenle atıldı

HER ZAMAN KENTİMİZİ BİR ADIM İLERİYE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ

Sağlamtaş ve Safaalan Düğün Salonlarının ardından Çukuryurt Düğün Salonu Temel Atma Töreni’ni gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 11 ilçede sürdürdükleri çalışmaları vatandaşların ve bölgenin ihtiyaçları kapsamında belirlediklerini dile getirerek, “Vatandaşlarımızın nişan, kına gecesi, düğün ve diğer organizasyonlarını yapabilecekleri düğün salonunun, birlik ve beraberlik duygusunun her daim güçlü kalmasına vesile olacağına inanıyorum. Çalışmalarımız ve hayata geçirdiğimiz projelerle her zaman kentimizi bir adım ileriye taşımayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın yaşamaktan keyif aldığı bir kent oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Temelini atacağımız Çukuryurt Düğün Salonumuzun şimdiden tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tüm vatandaşlarımıza temel atma törenimize davet ediyorum” dedi.