3 milyon 419 bin 576 TL yatırım bedelli Dr. Sadık Ahmet Kent Park, kısa bir süre içerisinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Kent Park bünyesinde 674 metrekare baskı beton alanı, 561 metrekare kauçuk zemin ile fitness alanı, çocuk oyun alanı, 1 adet açık hava spor aletleri grubu, 1 adet içinde tenis kortu bulunan basketbol sahası, 1 adet kamelya, 18 adet bank, 13 adet çöp kutusu, 1 adet çay bahçesine hizmet edecek büfe bulunuyor.

MALKARA İTFAİYE İSTASYONU

Acil durumlarda vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına teknik donanımı ve hizmet kapasitesi yüksek bir İtfaiye İstasyonu’nu Malkara ilçesine kazandırmak için kolları sıvayan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, söz konusu tesisin yapım çalışmalarına başladı. Zemin kat ile birlikte toplamda 3 kattan oluşan tesisin zemin katında; 7 adet İtfaiye aracının park edeceği alan, giriş ve danışma bölümü, çalışanlar için ofis, revir ve hobi odaları ile enerji, tesisat odaları ve depo yer alıyor. Ara katta çalışanlar için toplam 5 adet ofis alanı bulunuyor. İkinci katta ise; 3 adet ofis ve dershane, mescit, yemekhane, yatakhane ile WC ve duş bölümleri yer alıyor. Ayrıca parsel içerisinde 100 ton kapasiteli yer altı su deposu ile 12 araçlık otopark bulunuyor.

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK: “BÖYLESİNE ANLAMLI BİR GÜNDE BİR BÜYÜK PROJEMİZİN AÇILIŞINI YAPARKEN BİR DİĞER BÜYÜK PROJEMİZİN TEMELİNİ ATIYORUZ”

Açılış ve temel atma töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ”Güzel Malkara’mızda çifte mutluluğu yaşadığımız böyle bir günde yeniden bir aradayız. 14 Kasım Malkara’nın Kurtuluş Bayramı’nı gurur ve coşku içerisinde kutladık. Böylesine anlamlı bir günde bir büyük projemizin açılışını yaparken bir diğer büyük projemizin temelini atıyoruz. Açılışını gerçekleştirmekte olduğumuz Malkara Kent Parkımız bünyesinde kauçuk zeminli fitness alanı ve çocuk oyun alanı, spor aletleri grubu, basketbol sahası, kamelya, banklar ve büfe yer alıyor. Projemizin yatırım maliyeti 3 milyon 419 bin 576 TL’dir. Vatandaşlarımız, Kent Parkımızda spor yapacak, sevdikleriyle vakit geçirecek ve sosyalleşecek. En önemlisi de rahat ve huzurlu bir nefes alacak. Modern sosyal yaşam alanlarını kentimize kazandırırken bir yandan da vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bugün itibariyle Malkara İtfaiye İstasyonumuzun temelini atacağız. 1.352 metrekare alana sahip tesisimizde 7 itfaiye aracının park edileceği alan, ofisler, revir, dershane, yemekhane, depo ve hizmet birimleri yer alıyor. Depreme dayanıklı tesisimizde çalışmalarımızı daha etkin ve verimli bir şekilde sürdüreceğiz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Malkara Kent Parkımız ve temelini attığımız Malkara İtfaiye İstasyonu halkımıza hayırlı olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, 14 Kasım Malkara’nın Kurtuluş Bayramı’nı tekrardan kutluyor, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Deniz Doğan ve Etüt Projeler Dairesi Başkanlığı Yapı İşleri ve Kontrol Şube Müdürü Sinan Türkoğlu’nun hayata geçirilen yatırımların teknik detaylarıyla alakalı bilgi verdiği programda, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da bir konuşma yaparak projeler için başta Başkan Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ettiler.

Daha sonra protokol üyeleri tarafından kırmızı kurdele kesilerek Dr. Sadık Ahmet Kent Park’ın açılışı ve Malkara İtfaiye İstasyonu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kırsal mahallelere toplu taşıma hizmeti başladı Kırsal mahallelere toplu taşıma hizmeti başladı