Kapaklı’da eğitim-öğretim veren Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu, öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak için “Oku ve Paylaş” isimli bir etkinlik düzenledi. Etkinlik kapsamında okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler kitap değişiminde bulunarak okuma saatleri düzenlenirken, etkinlik yoğun ilgi gördü.

KİTAP DEĞİŞİMİ YAPILDI

Etkinlikle ilgili okul tarafından yapılan açıklamada, “Dinimiz İslamiyet'in ilk emri olan "Oku" kavramına bağlı olmak suretiyle, okulumuzun öğretmenler odasında yine Oku görseliyle motifli kütüphanemiz oluşturulmuştur. Ayrıca sosyal açıdan okumanın önemini toplumsal anlamda genele yansıtmak amacıyla, milli ve manevi günlerimizden: Anneler Günü, Öğretmenler Günü ve Cumhuriyet Bayramı içerisinde gerek okul idaremiz gerekse öğretmenlerimiz ile birlikte " Okuduğunu Paylaşarak Okut" anlayışıyla, kitaplarımız hem kütüphane arşivine eklenmiş hem de personellerimiz arasında kitap değişim etkinliği gerçekleşmiştir. Okulda yapılan toplantılara öğretmenlerimizin, en son okuduğu kitapla katılması ve okuduğu kitabı okul kütüphanesine hediye etmesiyle bir kitabı birden çok personelin okumasını sağlamak amaçlanmıştır. Proje etkinliğimizin bu aşamalarından sonra, okulumuzun 2022-2023 eğitim-öğretim yılı 2.dönem başı öğretmenler kurul toplantısında yine kitap değişimi etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.

okuma-1

Meslek lisesindeki iki bölümün atölyesi açıldı Meslek lisesindeki iki bölümün atölyesi açıldı

SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Projemizin amacı, okumanın önemini özelden genele doğru yaygınlaştırmak; milli ve manevi değerlerimizi, gerçekleştirme sürecine katkıda bulunmaktır.  Hedefimiz; öğretmen, Öğrenci ve velilerimizin "Oku ve Paylaş" anlayışına bağlı olarak katılımcı olması ve bu vesileyle okuma kültürünün çevremizden başlayarak yayılması olacaktır. Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İrfan Danışmaz’ın okulumuza ziyaretleri ile denetimli desteğiyle projemizde önemli aşamalar kaydedilmiş ve proje sürecimiz bugünlere dek süregelmiştir. İlçemizin değerli gazetecilerinden ve yazarlarından Asım Yavuz ile okulumuz konferans salonunda okumaya teşvik amaçlı söyleşi toplantısı gerçekleştirilmiştir. İlçemizdeki İletişim ve medya kuruluşlarında çalışan birçok gazetecimiz ile projelerimizin vizyonu ve misyonu paylaşılmış, kendilerinin de gönüllü oluşuna bağlı olarak okulumuza kitap hediyeleri olmuştur.” ifadelerine yer verildi.