Deprem sonrası Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Tekirdağ’da bir otele yerleştirilen depremzedelerin, büyükşehir tarafından otelden tahliye edileceği haberi büyük tepki çekti. Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Kapaklı İlçe Başkanı Çağlar Bütün, “Dün ulusal haber bültenlerine düşen ve Tekirdağ ilimizin adına yakışmayan görüntüler tüm Tekirdağlı hemşehrilerimizi üzmüştür.” dedi.

"TÜRKİYE SEFERBER OLDU"

Candan Başkan mal varlığını açıkladı: 130 milyon lira Candan Başkan mal varlığını açıkladı: 130 milyon lira

Çağlar Bütün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “06.02.2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan 11 ilin OHAL ilan edildiği 15 ilde ağır hasarlı olarak hissedilen depremde Türkiye bir olmuş ve depremzedelerin yaralarını sarmak için ilk günden seferber olmuştur. Tekirdağ’ın her ilçesinden vatandaşlarımız depremin ilk gününden itibaren teyakkuza geçmiş hatta üstündeki montu verecek kadar vefa göstermiştir. Bu süreçte Kaymakamlarımıza ve Belediye Bakanlarımıza büyük görev düşmüş tüm personelleri ile gece gündüz demeden gelen yardımların koordineli şekilde deprem bölgesine ulaşmasını sağlamışlardır.

Bu süreçte Tekirdağ’a misafirimiz olarak gelen depremzede vatandaşlarımızın barınması ile ilgili sıkıntıları gerek yardımsever vatandaşlarımız gerek sivil toplum kuruluşları ve kamu hizmeti yapan kurumlar çözmüştür.

"TEKİRDAĞLI HEMŞEHRİLERİMİZİ ÜZMÜŞTÜR"

Dün ulusal haber bültenlerine düşen ve Tekirdağ ilimizin adına yakışmayan görüntüler tüm Tekirdağlı hemşehrilerimizi üzmüştür. 13 Şubat-13 Ağustos 2023 tarihlerini kapsayan dönemde tesiste kalmaları öngörülen depremzedelerin seçimin ardından 16 Mayıs 2023 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri imzasıyla 21 Mayıs 2023 tarihinde boşaltmaları konusunda tebligat gönderilmesi elzemdir. Bu tebligata istinaden İç İşleri Bakanlığı Tekirdağ Valiliğimize gerekli talimatı vermiş, depremzedelerin mağduriyeti giderilmiştir.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak’ın namı diğer Tekirdağ’ın dedesinin bu konuda gerekli soruşturmayı yapacağından dahli olanlara gerekli cezai işlemi yapacağından şüphemiz yoktur. Bu olay ne Tekirdağlı hemşerilerimizi ne de siyasi bir zümreyi kapsayan bir durum olmamakla birlikte nefsi aklının önüne geçenlerin yapacağı basit bir davranıştır.

Depremzedelerimizin teminatı Büyük Türk Devletidir.”