Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda eylül ayı meclisinde aldığı karar ile “Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi” hazırlık çalışmalarına başlayarak 2024 yılının ilk çeyreğinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülecek olan Gençlik Merkezini aktif olarak faaliyete geçirmeyi planlanıyor.

Meslek lisesindeki iki bölümün atölyesi açıldı Meslek lisesindeki iki bölümün atölyesi açıldı

Avrupa Birliği Finansmanı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve Konya ilinde gerçekleştirilen ‘’Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri’’ proje çalıştayına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden konu ile ilgili temsilciler katılım sağladı. Çalıştayda detaylarına yer verilen proje ile geleceğin meslekleri olan; bilişim, robotik kodlama, e-dönüşüm, dijital pazarlama, sosyal inovasyon ve tasarım odaklı düşünme gibi tamamlayıcı alanlarda vatandaşların hayatını kolaylaştıran akıllı şehir çözümlerine katkı sağlamak üzere gençlerin gelecekteki becerilerinin çözüm odaklı olması ve teknoloji pazarına katma değerli ürünler yaratması hedefleniyor.

GENÇLİK MERKEZİNİN HEDEF KİTLESİ 10-29 YAŞ ARASI GENÇLER

Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri projesi kapsamında hayata geçirilecek olan Gençlik Merkezinin hedef kitlesi; istihdam edilme potansiyeli yüksek 20-29 yaş arası gençler ve dijital beceri geliştirmeye açık 10-19 yaş arası yetenekli ergenler olacak.

“AB PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak olan ‘’Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri Projesi’’ ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüyoruz. Bilim ve teknoloji her geçen yıl ilerliyor. Buna bağlı olarak yeni meslekler ortaya çıkıyor. Biz de gençlerimizin yeni meslekler edinmesi için AB Projesi kapsamında çalışmalarımıza başladık. İnanıyorum ki, eğitimli ve nitelikli iş gücümüz sayesinde Tekirdağ daha da gelişecektir.” dedi.