2004-2019 yılları arasında Kapaklı Belediye Başkanlığı yapan İrfan Mandalı, 31 Mart 2024’te yapılacak olan seçimler için aday adaylığı açıklamasında bulundu. Cumartesi günü saat 15.00’te CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı önünde gerçekleştirilen aday adaylık açıklamasına partililerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Açıklama öncesi kürsüye gelen CHP Kapaklı İlçe Başkanı Emir Tarcan aday adaylarına başarı dileğinde bulundu. 31 Mart 2024’te yapılacak  yerel seçimleri kazanacaklarını ifade eden Tarcan, çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirtti.irfan-mandalı-aday-adaylığı3

“KAPAKLI’DA 750 MİLYON LİRALIK YER SATILDI”

Tarcan’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Mandalı, “Kapaklı olarak çok şey kaybettik. Kaybetmeyi istemezdik ama halkımız yanıldı. Bu kardeşimiz 5 yıl burada görev yaptı, yerler satıldı, herhangi bir icraat yok. Usulsüzlükler diz boyu devam ediyor. Kendi içerisinde birbirlerini harcama peşindeler. Yani sen çaldın ben niye çalamadım, sen götürdün ben niye götüremedim diye. Kapaklı’da usulsüzlüklerin devam ettiğini hep birlikte görüyoruz. Bunları görmemek isterdik ama bunlar buraya gelirken ne demişlerdi; “İrfan Mandalı usulsüzlük yaptı” Kendilerinin tüm usulsüzlüklerde adı varken, yapılmamış işleri yapılmış gibi göstererek sizlere aktardılar. Bunları aktarınca vatandaşımız inanmadı fakat bunların baskıcı tavırlarından dolayı oy verdiler. He bir de Soylu’su geldi. Dedi ki “Sayın Kapaklılı hemşerilerim öyle bir belediye başkan adayı size getiriyorum ki ‘Emrindeyim’ ne gerekiyorsa yapacağım” dedi, yaptılar. Ne oldu? 750 milyon liralık yer gitti. Kapaklı’da 750 milyon liralık yer satıldı.

“BİT PAZARI’NA İRFAN MANDALI İHTİYACI DOĞDU”

Şimdi Kapaklılı hemşerilerime soruyorum. Sizin 75 dönümlük yeriniz gitti. Karaağaç’a ne yapıldı? Hiç. Hatta mevcut sağlık ocakları vardı, onlar bile yıkıldı. Bir arkadaş Karaağaç’a bağış yapayım dedi. Sonra bir baktık ki, çimentolar buharlaştı, belediye araçlarıyla götürüldü. Hâlbuki çimento buharlaşır mı ? İçine kum karıştırırsın iş yaparsın. Değerli dostlar öyle bir manzarayla karşı karşıya geldikten sonra hani derler ya; Bit Pazarı’na İrfan Mandalı ihtiyacı doğdu” dedi.

“BUNLAR VATANDAŞIMIZIN HİZMET ALMASINI İSTEMİYORLAR”

Diğer aday adaylarına başarılar dileyen Mandalı, “Burada Kapaklı’da inançlıyız. Beraber yürüyeceğiz. Genel merkezimiz nasıl uygun görürse birlikte kazanacağız. Burada hemen önümüzde Recep Güven Parkı vardı, ne oldu? Şu an baliciler geliyor, orada gençler çok kötü bir şekilde. Bizim 11. Katımız vardı belediyede, vatandaşlarımızın hizmetine restoran açmıştık. Bunu kaldırdılar. Recep Güven Parkı’nı da kaldırdılar. Bunlar yetmezmiş gibi bizim lostra salonumuzu açmıştık. Saray’a giden vatandaşlarımız konaklama yapıyordu, vatandaşlarımızı ağırlıyorduk, güzel bir görüntü vardı. Şimdi bunu kaldırdılar ve zabıta noktası oluşturdular. Bunlar vatandaşımızın hizmet almasını istemiyorlar. Belediyeye ilk geldiklerinde birinci kattan 11. Kata kadar yıkım başladı. Birinci kata makam odası yaptı, yetmedi 8. Kata yaptı, 3. Kata yaptı.

“ŞU AN 650 MİLYON LİRALIK BORÇ VAR”

Bir de bizim tarihi fotoğraflarımız vardı. Belediyemizde onları asmış, sergiliyorduk. Bu fotoğrafları çiğneyerek attılar. Bunlar güncel yaşarlar, nostaljiyi sevmezler. Wolksvagen’de çalışırken bu arkadaş firma 2019’da ayrıldı buradan. Bu arkadaştan kurtulalım diye gittiler. Sonra başka bir firmaya girdi, firma iflas etti. Kenan Çetin’le ortak oldu, orada da battı. Sonra kendi işini kurdu, orayı da batırdı. 6-7 milyon borçla batırdı. Bu arkadaş belediyeye geldi, burayı da batırdı. Şu an 650 milyon liralık borç var. Bu borcu yapan arkadaş birilerine kollarını sallarken, seyredecek miyiz? Buradan hesap soracağız” şeklinde konuştu.irfan-mandalı-aday-adaylığı2

“VAY ANASINI BE, GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNE BAK”

Belediyenin yaptığı usulsüzlükleri dile getiren Mandalı, “Değerli arkadaşlar, bu arkadaş belediyeyi zarara uğrattıktan sonra nasıl kurtaracağız? Benim bıraktığımda belediyede 280 çalışan vardı. Şu an 750 tane. Bunların da bazıları çalışmıyor, çoğu bankamatikçi. Bunlarda erken giden masa kapıyor. Geç kalan masada kendisine yer bulamıyor, sıkışıyorlar. Verilen maaş aylık 12 milyon lira. Kaybımız 12 milyon. Gazeteci arkadaşlar da biliyorlar. Bir zamanlar kayıp kaşelerimiz vardı. Bu Kent A.Ş. de kaşelerimizi kaybettik. Burada teklifler yazılıyordu, 5 milyon lira da buradan alıyorlar. Etti mi 12 milyon. 300 bin liralık iş yapıyorsunuz. 50 bin lirası sizin oluyor. E giden 250 bin lirayı da buhar ettiler. Ve bunlar diyor ki gönül belediyeciliği yapıyoruz. Vay anasını be, gönül belediyeciliğine bak. Bu belediyecilik değil, resmen batırma. Bir metrekare dahi yer satmayacaktı, ne oldu? 750 milyon liralık yer sattı. 70 milyonluk asfalt yapıyorlar. 30 milyonu İller Bankası veriyor, 40 milyonu arsa karşılığı veriyor. İnşallah kısa sürede bunlardan kurtulup, beklediğimiz belediyeciliğe kavuşmuş oluruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ RÜZGAR GÜLÜ YAPTIK, BUNLAR ZARAR ETTİK DİYOR. NASIL ZARAR EDİYORSUN”

İktidar belediyesine sakın güvenmeyin diyen Mandalı, “Dünyanın borcunu yaptırdı belediyeye ve şu anda faizler fahiş bir şekilde devam ediyor ve ana yatırımlar bile yapılamıyorlar. Gerekli yasal makamlar iktidar partisinden olduğu için soruşturma da yapılmıyor. O yüzden iktidar partisinden kim çıkarsa çıksın oy atmayın. Yasal yolla yürüse işlerini dürüst yapacaklar. Bunlar nasılsa bize soruşturma açmaz diyerek dürüst çalışmıyorlar. Burada hemen önümüzde park var. Biz gelmiş olsaydık buraya otopark yapacaktık. Fakat bu arkadaş otopark paralarını aldı, şu anda 19 milyonluk otopark yeri görüyor musunuz? Yok çünkü. Şu an birkaç tane park yapmaya çalışıyorlar. Bunların ne kadar para batırdığını sizler de görün. Biz 13 milyona asfalt yapıyorduk. Bunlar 90 milyona yapıyor. Biz rüzgar gülü yaptık, bunlar zarar ettik diyor. Nasıl zarar ediyorsun? Herkes rüzgar gülü kullanıyor. Şu an rüzgar gülünün aylık getirisi 1 milyon 200 bin lira. Bunlar hesap kitap bilmiyor. 5018 sayılı kanuna göre bütçenizi denk bir şekilde yürütüyorsanız hesabınızı yapmanız lazım.

“2019’DA YAPILAN BORÇLARI BİZİM BORCUMUZ GİBİ GÖSTERİYOR”

Biz seçimi kaybettikten sonra bu arkadaş göreve geldi. 2019’da yapılan borçları bizim borcumuz gibi gösteriyor. Ama ben 3 ay yönettim. Benim temiz çalışan memurlarım var, arkadaşlarım var, diğer partilerden gönüllülerimiz var. Biz aldığımızda nüfus 20 bindi. Biz teslim ettiğimizde 125 bin oldu. Dediler ki sen 15 yılda ne yaptın? Allah allah, biz aldığımızda burası, şu an bulunduğunuz alan dereydi. Şimdi görüyorsunuz neler var. Benim yaptığım çalışmaları saysam vaktiniz yetmez. 2013 yılında sevgili vatandaşlarım arkamızda olmamış olsaydı ben şu an burada politika yapabiliyor olur muydum? Olmazdım. Çünkü Çerkezköy’ün arka bahçesi olacaktık. Allah razı olsun hepinizden. 2012 yılında öyle güzellikler yaptık ki Kapaklı’ya biz bunları söylemedik. Yapılan iyilikler söylenmez. Kapaklı’da binalar 3 katlıydı, biz 4 katlı yaptık. 450 bin nüfusu karşılayabilecek seviyeye eriştik. Devam etseydik Karaağaç’a yapacaktık. Karaağaç’lı dostlarımıza söz veriyorum. Bu dönem seçilirsek Karaağaç’ın kent vizyonunu değiştireceğiz. Pınarça’da imar planı yapılacaktı, 5 yılda bitmedi. Parmağını bile kıpırdatmıyorlar. Göreve gelir gelmez yapacağımız çalışmalarda Pınarça ve Karaağaç’ta imar planı yapmak olacak. Pınarça’daki kapalı spor salonunu da halkımıza düğün salonu olarak kazandıracağız” şeklinde konuştu.

“DEĞERLİ DOSTLARIM AK PARTİ’YE OY VERMEYİN”

İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti İlçe Emniyet Müdürü Aksoy’dan hayırlı olsun ziyareti

Mustafa Çetin’e yönelik eleştirilerini sürdüren Mandalı, “Bunlar mantar fabrikası açmıştı. Nerede mantarlar? Alan var mı aranızda? Ben yemek yapmayı çok severim. Benden Fatma hanıma jest olsun, getirin mantarı yemek yapayım. 14 milyonu teslim et, bir kilo bile mantar yapama. Pes be kardeşim. Bu yetmiyor bir de 7 buçuk milyon lira ek bütçe yapıyor, bu da yetmiyor. Çerkezköy’de halk ekmek fabrikası açıldı çok da güzel çalışıyor. Kapaklı’da ne var? Fabrika yok, hayali fabrika var. Para kaçırma yeri olarak kullanılıyor. Değerli dostlarım AK Parti’ye oy vermeyin. En az yüzde 25 iktidar partili arkadaşlarımdan oy bekliyorum. Biz yerelde kazanacağız, sonrasında genelde de kazanacağız. İstanbul’u Ankara’yı nasıl aldıysak, bunları genelde de devireceğiz. Hep beraber Cumhuriyet Halk Partili dostlarımıza söylüyorum. Hepiniz bir AK Partili bir kişi getirin partimize. Arada yüzde 20’lik fark var. Hepinizden bir şeyler bekliyorum. Bunlar çevreyolunu yapıyorlar, yaptırıyorlar ama altına kendi logosunu yapıştırıyorlar. Bu yol her türlü yapılacaktı. Biz bunu dalcıkla yapacaktık. Güzel bir projemiz vardı. Ama bu arkadaşlar projeden anlamazlar. Allah razı olsun yapana seviniriz.

BU ARKADAŞ ZATEN FORMALİTEDEN İLK ÇALIŞTIĞINDA HASTA OLDU.

“Bu arkadaş Kapaklı’ya hizmet istemez. Bu arkadaş zaten formaliteden ilk çalıştığında hasta oldu. Kendini acındırmaya çalıştı. Ama bu vatandaş bunları yemez. Hastane yapılıyor ama bunu kim yapıyor biliyor musunuz? Organize sanayi bölge müdürlüğü. Neden yapıyor, eski hastane yerini alacak. Bunun için yapıyor. Tabi konuşacak çok şeyimiz var ama biz buraya kendimizi tanıtmaya geldik. Siz bizi dinlemeye geldiniz. Çok değerli katılımcılarımız güzel bir tanıtım oldu. 15 yıl olunca kendimi tanıtmaya çok vakit bulamadım” dedi.irfan-mandalı-aday-adaylığı4

Konuşmasının ardından eşi Fatma Mandalı’yı sahneye davet eden Mandalı, kendisi ve ailesi hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Daha sonra katılımcıların sahneye alınmasıyla birlikte çekilen hatıran fotoğraflarının ardından program sona erdi.irfan-mandalı-aday-adaylığı1-1