Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında gerçekleştirilen Kapaklı Belediye Meclisi 2023 yılı Eylül ayı olağan toplantısının ilk oturumunda konuşan KENT A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Sezgin, “Biz haziran ayında göreve geldik. Göreve geldiğimiz günden beri önce rabbim sonra çalışma arkadaşlarım şahittir ki KENT A.Ş’yi Kapaklı’da bir marka haline getirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen gündem maddeleri arasında bulunan, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 25.08.2023 tarih 55650 sayılı belediyeye ait Cumhuriyet Mahallesi 498 ada 11 Parselde bulunan arsanın Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş’ye Sermaye Artırımına esas olmak üzere devri meclise sunuldu.

Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı Kapaklı’da geleneksel sünnet şöleni kayıtları başladı

“ŞU ANKİ MEKAN UYGUN DEĞİL”

Gündem maddesi hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Çocuk akademisi ve gündüz bakım evi kreşi bitti. İç yapımı çalışmalarımız devam ediyor. Tahminen ekim ayında buranın açılışını yapacağız. Biz buraları belediye olarak işletemeyeceğimiz için ve diğer belediyelerin uygulamalarından tez alarak iştirak şirketleri üzerinden buraların sağlıklı yürütüldüğüne karar vermiştik. Mantar projemiz daha başlarken iştirak şirketimizle yürütüldü. Onun haricinde kentsel dönüşümle ilgili bazı çalışmalar yürütüyor arkadaşlar. Belediyeyi de güvence alarak yürütüyorlar. Dolayısıyla buradaki yapı oldukça genişliyor. Yarın çocukların velileri gelecek şu anki mekan uygun değil. Birçok toplantı yapılıyor, görüşme gerçekleştiriliyor ama oradaki mevcut kiralık yer ihtiyacı karşılamadığı için böyle bir arsayı biz iştirak şirketimize devrederek kurumsal bir kimliği olan yapısıyla güçlü memnuniyeti arttıracak bir organizasyonu sağlamalarını istiyoruz. Dolayısıyla bu yeri sermaye artırımına hisseli olarak burasını onlara devredeceğiz” dedi.                                                             

“İLLAKİ DEVREDİLMESİ Mİ LAZIM”

Gündem maddesi hakkında konuşan CHP Kapaklı Meclis Üyesi Erol Özkan, “Başkanım burada arsanın devredilmesi değil de 5 yıllığına verilmesi daha iyi olmaz mı? İllaki devredilmesi mi lazım?” diye konuştu.

“MÜSTAKİL YER İLE TAKAS YAPILABİLİR”

Erol Özkan tarafından sorulan sorulara cevap veren Çetin, “Biliyorsunuz ki mevzuatlar çok uzun sürüyor. Ama onlar özel şirket mantığıyla çok hızlı bir şekilde çözüm üretebilirler. Arkadaşlar gelirler ve size kurum olarak hesabını verirler. Mesela şöyle de olabilir, arsa başka bir müstakil yer ile takasta yapılabilir. Çünkü bu binayı yapmaları için yine 6 ay bir süreye ihtiyaçları var. Ama kurumsal bir yerleri olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU İHTİYAÇ MIDIR, TABİ Kİ DE İHTİYAÇTIR”

Gündem maddesine konu olan arsanın kullanım hakkını KENT A.Ş’ye vermeyi teklif eden CHP Kapaklı Meclis Üyesi Kazım Doğaç, “Başkanım sonuçta burası belediyemize ait bir arsa ve biz burayı KENT A.Ş’ye devrediyoruz. KENT A.Ş burayı ya kendi imkanlarıyla ya da başa bir şekilde bir şeyler yapacak. Bu ihtiyaç mıdır, tabi ki de ihtiyaçtır. Ama biz neden bu yerin belli bir süre kullanım hakkını vermiyoruz. Arkadaşlarımı da zan altında bırakmak istemiyorum ama biliyorsunuz ki KENT A.Ş ile ilgili şaibeler ortaya çıktı” diye konuştu.

“VERDİĞİMİZ EMEĞİN KARŞILIĞINI ALIYORUZ”

Gündem maddesi hakkında konuşan ve iddialara cevap veren KENT A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Sezgin, “Biz haziran ayında göreve geldik. Göreve geldiğimiz günden beri önce rabbim sonra çalışma arkadaşlarım şahittir ki KENT A.Ş’yi Kapaklı’da bir marka haline getirmeye çalışıyoruz. Şu an bulunduğumuz apartman ne metrekare olarak ne de fiziki koşullar bakımından kurumsal bir kimliği karşılama konumunda değil. Şimdi yeni projelerle bir sayı eklenecek bu yüzden farklı bir konsepte bir binaya ihtiyacımız var. KENT A.Ş ile ilgili finansal raporu hazırlıyoruz. Şu an itibariyle KENT A.Ş üzerindeki negatif algı tamamen pozitife dönmüş durumda. Verdiğimiz emeğin karşılığını alıyoruz. Kapaklı’nın böyle bir binaya ihtiyacı var” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Kapaklı Belediye Meclisi’ne sunulan gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.