Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyası olarak tanıtılan İlk Evim, İlk İş Yerim kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Safiye Savaş, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan orta gelirli aileler için hazırlanan ‘Yeni evim’ kampanyasının sınıfta kaldığını ve büyük bir hayal kırıklığı yaşandığını görüyoruz.” dedi.

Kaymakam Gürdal, Uzunhacı Mahallesini ziyaret etti Kaymakam Gürdal, Uzunhacı Mahallesini ziyaret etti

“AİLELER BÜYÜK BİR UMUTSUZLUK YAŞIYOR”

Mesleği gereği sahada yaşananları yakından takip ettiğini belirten Başkan Savaş, “Kapaklı ve Çerkezköy’de uygun kredi oranı ile ev almak isteyen ailelerin bankalara gidip hayal kırıklığı yaşayarak geri döndüğünü görüyoruz. Mesleğim nedeniyle konuyla ilgili bizleri arayan, ziyarete gelen aileler, maalesef büyük bir umutsuzluk yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ NASIL EV ALACAK?”

‘Yeni evim’ kampanyasından faydalanmak isteyenler için şartların oldukça ağır olduğunu söyleyen Savaş, “Şartlara uyacak yüklenici firma açısından bakacak olursak 1,5 milyon TL ev fiyatı için ekspertiz değerinin yüzde 50’sini ödeyecek. Satış bedelini göstererek vergi ve yüzde 18 KDV oluşturup faturalandıracak. Böylelikle ev fiyatı yaklaşık 2 milyon TL’yi bulacak.

Şimdi soruyorum! Düşük ve orta gelirli aileler bu şartlarda nasıl ev alacak? Çok cazip bir proje olarak anlatılan ‘Yeni Evim’ kampanyası ile ilgili maalesef Kapaklı ve Çerkezköy’de sözleşme imzalayan firma olmamıştır. Bankaya kredi için giden vatandaşlar, henüz kampanyadan yararlanamayacakları cevabını alıyorlar.” diye konuştu.