Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

19 Mayıs’ın emperyalistlere karşı verilen mücadelenin başlangıcı olduğunu söyleyen Başkan Çoban, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İlk adıma selam olsun…

Memleketimizin kurtuluşuna, ülkemizin kuruluşuna, daha da önemlisi çağdaş, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyet’imize giden yoldaki ilk adımı, ilk günkü heyecanla selamlıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işbirlikçi ve köhnemiş padişahlık yönetimine, onca yokluğa, onca yoksulluğa ve hepsinden önemlisi dünyayı sömüren emperyalistlere karşı verdiği mücadelenin başlangıcı, hepimizin kutup yıldızıdır.

98 . yılında bir rehber olarak gördüğümüz 19 Mayıs ruhunu gençlerimizin ellerinde yüceltmeye devam edeceğiz. Bütün ümidimiz olan gençlerin kültür, sanat ve spor alanında kendilerini geliştirdikleri ve nice başarılara imza attıkları yarınları hep beraber büyütme hedefimizden asla geri adım atmayacağız.

Gençlerimiz, senin ışıklı yolunda yürümeye, akılla ve bilimle hareket etmeye devam edecektir. Selam olsun ilk adıma, selam olsun Kurtuluş’a… Yaşa, Mustafa Kemal Paşa yaşa…”