Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Hep beraber 2019 yılında göreve geldik. Dün itibariyle 58 ayımızı tamamladık. Partiler adaylarını belirlemeye yönelik çalışmalarını yapıyorlar. 58 aylık görev içerisinde zaman zaman muhalefetlerimiz oldu, zaman zaman atışmalarımız oldu. Ama tek davamız, tek sorunumuz Kapaklı’ya daha iyi hizmet etmekti. Mecliste bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Belediye personelimize teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde belediyede bir kurumsallaşma sürecini gerçekleştirmeye çalıştık. Birim müdürlerimize teşekkür ediyorum. Gelecek dönemde bu sıralarda kimler olur, görevi kim alır şu anda bilemeyiz. Onu halkımızın takdiri belirleyecek” dedi.

“ÖNCELİKLERİMİZ DİĞER İLÇELERLE AYNI DEĞİL”

Kapaklı’nın hala altyapıyla, dere ıslahlarıyla uğraştığını söyleyen Çetin, “Önceliklerimiz diğer ilçelerle aynı değil. Görünür projeleri hayata geçirmek, belki bundan sonra olur. Yeni dönemde kim göreve gelirse gelsin peş peşe devam edecek projelerimiz var. Artık ‘seçim yaklaştığı için çalışılıyor’ denilemeyecek. Seçimden hemen sonra projeler hızlıca devam edecek” dedi.

“KAPAKLI’NIN GELECEĞİNİ PARLAK GÖRÜYORUM”

Kapaklı’nın göç alan bir ilçe olduğunu söyleyen Çetin, “Ama potansiyeli gerçekten diğer ilçelere göre daha iyi olan bir yer. Ben Kapaklı’nın geleceğini çok olumlu ve parlak görüyorum. İnşallah gelecek yıllarda da Kapaklı’nın yükselişin devam etmesini diliyorum. Hem devlet yatırımları, hem büyükşehir yatırımları hem de ilçe belediyesinin yatırımlarıyla beraber Kapaklı 11 ilçe arasında en çok hizmeti hak eden yerlerden birisi” diye konuştu. Başkan Çetin’in konuşmasının ardından 58 aylık süreçte Kapaklı’da birimlerin yaptığı çalışmaların anlatıldığı video gösterimi sunuldu. 

4 MECLİS ÜYESİ MAZERET BİLDİREREK KATILMADI

Kaymakam Gürdal, Uzunhacı Mahallesini ziyaret etti Kaymakam Gürdal, Uzunhacı Mahallesini ziyaret etti

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Feyzullah Yorulmaz, Kazım Doğaç, Veysel Güven ve Kemal Kenar’ın mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda 3 adet ek gündem maddesi okunarak gündeme ilave edildi. Belediye hisselerinin hissedarlara satılması konulu yazının oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından 1 adet boş kadroda unvan değişikliği ve derece yapılması talebi de oy birliği ile kabul edildi.

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 ay süre ile geçici olarak 1 adet sedan aracın tahsis edilmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kapaklı İlçe Seçim Kurulunun yazısına istinaden 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde seçim takviminin başlangıç tarihinden seçimlerin kesinleşmesine kadar 1 adet araç ve şoför görevlendirilmesi konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 ay süre ile geçici olarak 1 adet sedan aracın tahsis edilmesi konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından 1 adet dolu kadroda derece değişikliği yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

EK GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantı, Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından sunulan Kapaklı Belediyesi Personel A.Ş. Genel Kurul Temsil Yetkisi konulu yazısının görüşülmesi ile devam etti. 6 Şubat’ta yapılacak olan genel kurulda belediyeyi temsil etmek üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin’in vekil tayin edilmesinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından ek gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye hissesinin satışı ile ilgili talebin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Cumhuriyet Mahallesi 1804 ada 22 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine istinaden hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama planı değişikliği konulu ek gündem maddesi görüşülerek İmar Komisyonu’na havale edildi. Daha önce belirlenen demirbaşların Kapaklı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’ye devredilmesi ile ilgili talep de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis Toplantısının 2. oturumu 5 Şubat Pazartesi günü saat 14.00’te yapılacak