1 Aralık’ta başlayacak olan kış lastiği uygulaması öncesi açıklamalarda bulunan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, şoförlere uyarılarda bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odOası Başkanı Mustafa As, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“01 Aralık 2022 tarihinde başlayıp 01-Nisan 2023 tarihinde sona erecek olan kış lastiği takılması zorunlu olan uygulamanın başlamasına az bir zaman kala esnafımızın kış lastiklerini taktırıp mevsim şartlarına uygun hale getirmesi gerekmektedir.

Sürücülerimizin hem kendi güvenliğini hem diğer sürücülerin ve yolcuların güvenliği için lastik değişimi kuralına uymaları gerekmektedir. Kış lastikleri hava sıcaklıklarının 7 derece ve altına düştüğü bölgelerde takılmaktadır.

Şehiriçi ve şehirlerarası yollarda yaşanan aksaklıklar ve meteorolojik şartlar göz önünde bulundurularak kış lastiği uygulamasının yapılıp yapılmayacağı hususunda valiliklerimiz bilgilendirmede bulunmaktadır.

Kent ormanı çalışmaları sürüyor Kent ormanı çalışmaları sürüyor

Kışın meydana gelen trafik kazalarının sebebi çoğunlukla mevsimine uymayan lastiklerin kullanılmasıdır. Çünkü yaz lastikleri soğuk havalarda karlı ve buzlu zeminlerde tutunma kaybına frenlemelerde kaymaya, savrulmaya ve araç hakimiyet kaybına yol açar.

Bunun için bu tür sorunlarla karşılaşmamız için tüm esnafımızın araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca herkese sağlıklı huzurlu ve kazasız günler diliyorum.”