Çerkezköy’ün 12 mahallesinde görev yapan muhtarları öğle yemeğinde misafir eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi’nin tamamlanan ve devam eden çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendirdi.

Çerkezköy Belediyesi olarak 2019 yılından bu yana 4 yıllık çalışma dönemini geride bıraktıklarını belirten Akay, 2019 yerel seçimlerinin ardından 4 yıllık bir sürenin geçtiğini ve bu dönem içerisinde Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi genelinde ciddi yatırımlarının olduğunu söyledi.

HER TÜRLÜ ZORLUĞA RAĞMEN TAMAMLADIK

İş Kadınları 8 Mart dolayısıyla bir araya geldi İş Kadınları 8 Mart dolayısıyla bir araya geldi

2021 yılı yaz başında başlayan Atatürk ve Öztrak Caddeleri Kentsel Tasarım ve Peyzaj Uygulama Projesi’nin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Akay, yaşanan ekonomik kriz ve her türlü zorluğa rağmen planlanandan 5-6 aylık bir gecikme yaşadıklarını ve projenin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

MODERN VE ESTETİK BİR GÖRÜNÜME KAVUŞTU

Atatürk ve Öztrak Caddelerinde 3 km uzunluğundaki alanda 32 km’den fazla altyapı hattının değiştirildiğini kaydeden Akay, yenilenen Cumhuriyet Meydanı, Atatürk ve Öztrak Caddelerinde yapılan kaldırımlar ve ağaçlandırma çalışmaları ile her iki caddenin modern ve estetik bir görünüme kavuşturulduğunu belirtti.

aşbayrak-akay-1

O BİNA GENÇLİK MERKEZİ OLACAK

“Atatürk ve Öztrak Caddelerimizdeki çalışmalar süresince zorluklara dayanan ve katlanan esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.” diyen Akay, “Bu 4 yıllık süreç içerisinde Veliköy’de ciddi altyapı yatırımları oldu Büyükşehir Belediyemizin. Kollektör hatlarına bağlantılar yapılarak su taşkınlarının önüne geçilmesi planlandı. Veliköy’de Kebir Camii yanında ve Ihlamur Sokak’ta park düzenleme çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Yine Veliköy’de 1993 yılından bu yana atıl durumda bulunan Veliköy Belediye Binası olarak tasarlanan yapıyı tadilat ve restorasyon çalışmalarının ardından Gençlik Merkezi olarak hizmete sunacağız. İçerisinde etüt merkezleri, kütüphane vs olacak Gençlik Merkezimiz Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu ve Veliköylü gençlerimize hizmet verecek.” dedi.

KIZILPINAR’A SEMT SAHASI YAPILIYOR

Kızılpınar’da 500 kişilik tribün kapasitesi olan Semt Sahası çalışmalarının yaz sonunda biteceğini ve hizmete açılacağını kaydeden Akay, yine Kızılpınar’da yapımına başlanan Kızılpınar Düğün Salonu’nun sonbaharda tamamlanarak hizmete açılacağını ifade etti. Kızılpınar’ın 3 mahallesinde de park ve yeşil alan çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Akay, Çerkezköy’ün 12 mahallesinde yaz ve sonbahar aylarında yoğun bir şekilde asfalt, kaldırım ve beton yol çalışması yapılacağını ve bunların ihale hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

KENT ORMANI PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Çerkezköy genelinde yeni park, yeşil alan çalışmalarının yanı sıra revize park yapımlarının da devam ettiğini vurgulayan Akay, Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiralanan 580 hektarlık alanı Kent Ormanı yapmak için çalışmalara başladıklarını ve Kent Ormanı içerisine yürüyüş yolları, dinlenme alanları, aydınlatma çalışmaları vs.’nin yanı sıra 1 adet de biyolojik gölet yapılacağını açıkladı. 

aşbayrak-akay-2

EKMEK ÜRETİM KAPASİTESİ ARTACAK

Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yapımı devam eden Düğün Salonu’nun sonbaharda tamamlanarak hizmete açılacağını ifade eden Akay, üretime başlayan Çerkezköy Halk Ekmek Fabrikası’nın kapasitesini kısa süre içerisinde günlük 40-45 bin ekmeğe çıkartacağını belirterek, “Şu anda günlük 20-22 bin ekmek üretiyoruz. Bir iki ay içerisinde kapasitemizi günlük 40-45 bin ekmek üretecek şekilde hazır hale getireceğiz. Şuan da 10 nokta da gerçekleşen satışlarımız, 13-14 noktaya çıkacak. Ekmek çeşitliliğini de arttıracağız. Kuruluş amacımızda yer alan Çerkezköy halkını ucuz ve sağlıklı ekmek ile buluşturmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu. 

KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Çerkezköy Belediyesi’nin kültür ve sanat alanında da önemli çalışmalara ve projelere imza attığını belirten Akay, “Düzenlediğimiz Kültür ve Sanat Kurslarımıza çok ciddi talepler oluyor. Yine düzenlediğimiz Kültür Gezilerimize vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan ve bize devredilen Atatürk Kültür Merkezimiz tam kapasite ile hizmet verme yolunda hızla ilerliyor. Çocuk Akademimiz, Halk Akademimiz önemli boşlukları dolduruyor ve hizmet veriyor. Yaz tatilinin başlaması ile birlikte Yaz Spor Okullarımızı Temmuz ayı içerisinde açacağız. Bu konuda da yoğun bir talep ile karşı karşıyayız.” dedi.

aşbayrak-akay-3

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Yerel Seçimlere kadar çalışmaların yoğun bir şekilde devam edeceğini belirten Akay, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Akay’ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak kısa bir konuşma yaparak Büyükşehir Belediyesi’nin Çerkezköy’de gerçekleştirdiği ve devam eden çalışmalar hakkında kısa bir bilgilendirmede bulundu.                                                                

EYLÜL AYINDA YÜZME HAVUZU BİTİYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak ıslah ettikleri Kavakdere etrafında park ve yeşil alan çalışması yapımının devam ettiğini, Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutlarını Çevre Yolu’na bağlayan kavşak çalışmasının tamamlandığını belirten Albayrak, “Yapımı devam eden Yarı Olimpik Yüzme Havuzumuzu Eylül ayında hizmete açacağız. Bağlık Viyadüğü’n de ise son aşamaya geldik. Aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kısa sürede hizmete açacağız.

aşbayrak-akay-4

HAVUZLU KAVŞAK YENİDEN DÜZENLENECEK

Cengiz Topel Caddemizde orta refüj ve ağaçlandırma çalışmamamız devam ediyor. Kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Kızılpınar ve Veliköy Mahallelerimizde sorumluluk alanımızda olan caddelerimizde asfalt ve kaldırım çalışması yapacağız. Havuzlu Kavşak olarak bilinen Namık Kemal Bulvarı’ndaki kavşakta da düzenleme çalışması yapacağız.” dedi.