Kapaklı Gazetesi - Başakşehir Okulları Fen Bilimleri Zümresi koordinatörlüğünde 2 yıldır yürütülen Eko-Okullar Projesi tamamlandı. Yapılan çalışmalar sonucunda okula yeşil bayrak ödülü verildi.

Okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan Eko-Okullar Projesi’ne Başakşehir Okulları da dahil oldu. Proje ile öğrencilere çevre bilinci sağlayan okullara yeşil bayrak ödülü verildi.

“GERİ DÖNÜŞÜME DİKKAT ÇEKİLDİ”

Konuyla ilgili bilgi veren Başakşehir Okulları Fen Bilimleri Zümre Başkanı Büşra Oral, “2 yıl boyunca Çöp Atık & Geri Dönüşüm konusunda Eko-Tim öğrencileri ile beraber çeşitli etkinlikler yaptık. Yapılan etkinlikler arasında atık malzemelerden yapmış oldukları enstrümanlar da yer almaktadır. Bu enstrümanlar ile öğrenciler Müzik öğretmenleri eşliğinde geri dönüşüme dikkat çektiler. Öğrencilerimiz uzaktan eğitim sürecinde evlerinde de geri dönüşüme önem vererek kaynakların ayrı toplanması için çalışmalar başlattı. Biyoçeşitliliği arttırmak adına çevrelerine atacakları tohum bombaları yaptılar. Atık malzemeleri değerlendirerek yeniden kullanmaya dikkat çekmek adına ve herkesin görmesini sağlamak amacıyla uçurtma yaptılar. Öğrencilerimize çalışmalarından ve velilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” açıklamasında bulundu.

“TÜM ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMI VE ÖĞRENCİLERİMİ KUTLUYORUM”

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Başakşehir Ortaokul Müdürü Aylin Arda,  “Çevre ile ilgili projelere özellikle dahil olmaya çalışıyoruz. Eco-okullar projemizi tamamladık, Sosyal Bilgiler zümremizle de ‘Okullarda Orman’ projesini yürütmekteyiz. Bu projelerde emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımı ve öğrencilerimi kutluyorum.” dedi.