CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, TBMM Genel Kurulu’nda; tarım sektöründe yaşanan krizin ve çiftçinin yaşadığı ekonomik sorunların araştırılması amacıyla sunduğu önergenin dikkate alınması için bir konuşma gerçekleştirdi. Önerge, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

KÜRSÜYE; LİMON, PAMUK, MISIR VE BUĞDAYLA ÇIKTI

Aygun, üreticinin çektiği sıkıntıları anlatmak için kürsüye; limon, pamuk, mısır ve buğdayla çıktı. Aygun, ‘‘AK Parti iktidara geldiği 2002 yılından bu yana buğday üretiminde çuvalladınız. Nüfus arttı, sığınmacılar geldi, turistlerimiz var ama üretim aynı yerde. Arpa üretiminde de düşüş var. Trakya bölgesinde bu yıl kuraklık var. CHP milletvekilleri olarak bunu gördük önceden ve kanun teklifi verdik. Diyoruz ki çiftçinin borcunu iki yıl faizsiz öteleyelim. O da yetmez karşılaştığı sorunun zararını tanzim edelim. O da yetmez üretim yatması için tekrar kredi açalım. Bu kanun teklifini destekleyin Trakya’daki çiftçimiz nefes alsın’’ şeklinde ifade etti.

‘‘İTHALAT ODAKLI TARIM POLİTİKASI MALESEF ÜLKEMİZİN GIDA GÜVENLİĞİNİ ZORLUYOR’’

Aygun, ‘‘Özelleştirmeyle beraber yanlış politika yaptınız. İlk defa Türkiye’ye yüz karası yaşattınız. Şeker ithal ettiniz. Bir an evvel pancardaki yanlışı giderin. İthalat odaklı tarım politikası maalesef ülkemizin gıda güvenliğini zorluyor’’ dedi.

“GÜNAHTIR, BU GÜNAHTIR” 

Aygun, “Hangi yüzle gidip Çukurova'da, ülkenin değişik yerlerindeki, Konya'daki çiftçilerle yüz yüze geleceksiniz?” diye sordu. Geçen yıl ton başına 5 bin 700 lira olan mısır fiyatının, bu yıl yüzde 5,3 artışla 6 bin lira olarak açıklanmasının çiftçiyi mutsuz ettiğini anlatan Aygun, “Günahtır, bu günahtır” dedi.

Başkan Çetin: Aydınlık yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz Başkan Çetin: Aydınlık yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz

“SİZİN YÜZÜNÜZDEN SÜT İNEKLERİ KESİME GİTTİ’’

Süt ve süt ürünlerinde fiyat yükselmesi engellemek için 2022 yılında çiğ süt fiyatını sabit tutulduğunu belirten Aygun, ‘‘Sizin yüzünüzden süt inekleri kesime gitti, o gebe ineklerin vebali AK Parti ve ona destek olanların boynunda. Siz elinizdeki hayvan varlığını iki günde sayabilen muazzam bir iktidarsınız, bunu nasıl başardınız?’’ dedi.