Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, 2027 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri kapsamında Ticaret Bakanlığının bütçesini değerlendirdi. Bakanlığın ana programlarına mercek tutan Avşar, bütçe teklifinin hem esnaf hem de sanayici üzerindeki yükü artırdığını dile getirerek sert eleştirilerde bulundu.

"DENETİMLER BÜYÜK AKTÖRLERE DEĞİL KOBİ’LERE UYGULANIYOR"

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede eylem planları ve denetimler yapılmasına rağmen istenen sonucun alınamadığını vurgulayan Milletvekili Avşar, risk odaklı denetim sisteminin uygulanış biçimine tepki gösterdi. Avşar, denetimlerin piyasadan en büyük payı alan dev ticari aktörler yerine girişimci ve KOBİ’lerin üzerine yoğunlaştığını ifade etti.

"TRAKYA SANAYİSİ VE İSTİHDAM BASKI ALTINDA"

Dış ticaretteki daralmaya dikkat çeken CHP'li Avşar, ihracatın dünya ticaretinden aldığı payın 2026 yılı tahminlerine göre yalnızca yüzde 1,04 seviyesinde kaldığını belirterek, dış ticaret açığının 71 milyar dolara çıktığını, yıllıklandırılmış dış ticaret dengesinin ise eksi 96 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini aktardı. Avşar, küresel ve bölgesel dış ticaret daralmasının özellikle Çorlu, Çerkezköy ve Ergene’deki sanayicileri olumsuz etkilediğini ve bu durumun bölgedeki istihdam üzerinde ciddi bir baskı oluşturduğunu dile getirdi.

Vatandaşlar aylar önce uyarmıştı! Kapaklı’da tartışmalı köprü ilk büyük yağmurda taşma noktasına geldi
Vatandaşlar aylar önce uyarmıştı! Kapaklı’da tartışmalı köprü ilk büyük yağmurda taşma noktasına geldi
İçeriği Görüntüle

"AVRUPA BİRLİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLERİNİN BEDELİNİ FİRMALARIMIZ ÖDÜYOR"

Gümrük prosedürleri ile Avrupa Birliği ilişkilerine de değinen Avşar, basitleştirilmiş gümrük prosedürlerinin kaldırılmasıyla yerli üreticinin korunamadığını, e-ticaret düzenlemelerinin etki analizlerinin yetersiz kaldığını söyledi. AB 2025 Yılı İlerleme Raporu'nda yer alan yükümlülüklerin yerinde saydığına ve bedelini Türk firmalarının ödediğine dikkat çeken Avşar, "Made in Europe" kapsamında Türkiye’yi dışlamanın maliyetlerinin ve istihdam üzerindeki etkilerinin somutlaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Konunun yakın takipçisi olacaklarını belirten Avşar, sanayicinin ve esnafın hakkını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.