Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, suç işleme amacıyla örgüt oluşturarak 'nitelikli yağma ve tefecilik' yaptıkları öne sürülen bir gruba yönelik operasyon düzenledi. Gerçekleştirilen operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, zanlılardan 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KOM ekipleri, geçtiğimiz haftalarda Çorlu’daki bir adrese şafak baskını düzenledi. Sabahın ilk ışıklarında baskın yapan ekipler, tefecilik ve nitelikli yağma suçlarından 5 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Operasyonda 1 şüphelinin ise firari olduğu anlaşıldı. Firari zanlı için teknik ve fiziki takip başlatan emniyet güçleri, firar eden şahsı üzerinde yüklü miktarda silah ve mühimmat ile yakalamayı başardı.  

Firar eden zanlının yakalandığı adreste arama gerçekleştiren emniyet ekipleri, yapılan arama neticesinde 1 adet tabanca, 1 adet şarjör, 7 mermi, birçok tapu senedi fotokopisi, araç satış belgeleri, not kağıtları ve diğer şüphelilere ait cep telefonları ile dijital materyaller ele geçirdi. 

5’İ TUTUKLANDI

Operasyonda yakalanan şüpheli şahıslardan H. K., N. K., Ş. K., S. D., S. K. isimli zanlılar gözaltına alınarak savcılığa teslim edildi. Sevk edildikleri adli mercilerce yargılanan H. K., N. K., Ş. K., S. D. isimli 5 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, S.K. isimli şüpheli ise Adli Kontrol ile serbest bırakıldı.