Kapaklı Gazetesi - Cumhuriyet Mahallesi’nde iki grup arasında bilinmeyen bir sebepten ötürü kavga çıktı. Kavgayı ayırmak için olay yerine gelen polislere direnen ve mukavemet gösteren bir kişi, emniyet ekiplerince zor kullanarak gözaltına alındı.

Olay, 23 Ağustos Pazar günü akşam saatlerinde Amasyalılar Meydanı’nda meydana geldi. İddiaya göre, meydanda tartışma yaşayan iki grup kavgaya tutuştu. Civardakilerin ihbarı üzerine olay yerine emniyet ekipleri sevk edildi. Tarafların şikayetçi olmaması üzerine emniyet ekipleri şahısları olay yerinden uzaklaşmaları konusunda ikazda bulundu. Bir süre sonra tekrar kavga olduğu ihbarı üzerine olay yerine giden polis, tarafların yumruk yumruğa kavgaya tutuştuğunu görerek müdahalede bulundu.

POLİSE TEHDİT VE HAKARETLER SAVURDU

Bu esnada taraflardan biri olduğu öğrenilen R.K. isimli bir şahıs, kavgayı ayırmaya çalışan polis görevlilerine tehdit ve hakaretler savurarak saldırmaya çalıştı. R.K., emniyet ekiplerince kademeli bir şekilde zor kullanılarak etkisiz hale getirildi. Akabinde gözaltına alınan R.K. hakkında ‘Görevli Memura Mukavemet’ suçundan işlem başlatıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.