Kapaklı Gazetesi - Koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni alınan tedbirlerin ardından, Tekirdağ genelinde pozitif vaka sayısında ciddi düşüş yaşandı. Dünya devi girişi. ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasında geçtiğimiz haftalarda ‘Yüksek riskli bölge’ olarak ilan edilen Kapaklı’da da haritanın git gide yeşile dönmeye başladığı dikkatlerden kaçmadı.

BAHÇELİEVLER, ATATÜRK VE İNÖNÜ MAHALLELERİ YEŞİLE DÖNÜYOR

Hayat Eve Sığar uygulamasında gösterilen pandemi tablosu, tehlikenin henüz geçmediğini ancak vakalarda düşüş yaşandığını gözler önüne serdi. Uygulamada gözlemlenebilen verilere göre; Bahçelievler Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve İnönü Mahallesi’ndeki vaka sayılarında ciddi azalmalar yaşandı. Cumhuriyet Mahallesi ve İsmetpaşa Mahallesi’nin ise haritada hala ‘Yoğun Riskli Bölge’ olarak işaretlendiği görüldü. Öte yandan Karaağaç Mahallesi, Pınarça Mahallesi, Karlı Mahallesi ve Uzunhacı Mahallesi’ndeki vaka sayıları da önceki haftalara nazaran azaldı.

BAKAN KOCA: TEKİRDAĞ’DA VAKA SAYILARI DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Tekirdağ’daki vaka sayıları ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüzde 60 oranında bir düşüş yaşandığını söyledi. Vatandaşları tedbirlere uygulamaya davet eden Koca, ‘’Bursa, Konya, Kayseri, Tekirdağ illerimizde salgının seyri ile ilgili tedbirleri ele aldık. Tekirdağ’da vaka düşüşü yüzde 60, yatak doluluğu yüzde 43, yoğun bakım doluluğu yüzde 59. Günlük vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Kısıtlama ve tedbirlere uyum netice veriyor. Mücadeleye ısrarla devam edelim" dedi.