FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik çalışmalar yürüten Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekirdağ Namık Kemal Mahallesi'nde operasyon gerçekleştirdi. 6 FETÖ zanlısının Tekirdağ üzerinden karayolu ile yurtdışına kaçacağı bilgisini alan emniyet ekipleri, araçların geçmesi muhtemel güzergahlara uygulama noktası oluşturdu. Oluşturulan uygulama noktalarına takılan 6 FETÖ zanlısı da yakalanarak gözaltına alındı.

DİNLENME TESİSİNDE YAKALANDILAR

İlk olarak TOKİ Uygulama Noktası'nda durdurulan bir araçta kimlik kontrolü yapan emniyet ekipleri, M.A., E.Ö., M.O.C. ve Ş.Ç. isimli FETÖ zanlılarını yakalamayı başardı. F.D. ve M.D. isimli zanlılar ise Malkara yolu üzerindeki bir dinlenme tesisinde gerçekleştirilen kimlik kontrolünde yakayı ele verdi. 

ÜZERLERİNDE SAHTE KİMLİK ÇIKTI

Yakalanan şahıslardan M.O.C., Ş.C. ve M.İ'nin üzerinden sahte kimlik çıkarken; 6 zanlının da farklı illerde 'Terör Örgütü Kurmak veya Yönetmek, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçlarından arandıkları öğrenildi. 

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Operasyon sonrası Ş.C. ve M.O.C. isimli şahıslar Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa teslim edilen M.İ., E.Ö., M.A. ve F.D. isimli zanlılar ise; sevk edildikleri adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.