Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Mussan İplik ve Çorlu’da faaliyet gösteren Marmara Laboratuvar ve Çevre Analizleri San. Tic. Ltd. Şti. isimli firmalara kayyum atanırken, 5 firma yetkilisi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan 2’si adli kontrol şartıyla olmak üzere 3 kişi serbest kaldı, 2 kişi ise tutuklandı.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Mussan İplik isimli tekstil firmasına kayyum atandı. Firma yöneticileri hakkında gözaltı kararı çıkmasının ardından İstanbul’da bulunan firma merkezine operasyon düzenleyen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Selim S. Ve Tahsin S., Halil S., Mustafa Murat S. Ve Özlem E. isimli şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan, Selim S. Ve Tahsin S. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Halil S., Mustafa Murat S. Ve Özlem E. İse serbest bırakıldı. Halil S. Ve Mustafa Murat S.’nin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenilirken, firari olan Ümmü Gülsüm S.’nin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

ÇESİAD YÖNETİCİSİ ÇIKTI

Kayyum atanan ve yöneticileri gözaltına alınan Musssan İplik’in sahibi İsmail Sözüer’in FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında kapatılan Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) yöneticilerinden olduğu ve yurtdışında firari olduğu belirtildi.