Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ’da deniz polis ekiplerince düzenlenen operasyonda kilosu 150 dolara kadar çıkabilen deniz patlıcanı ele geçirildi. Kaçak deniz patlıcanı avcılığı yapan şahıslara ve teknelerine toplamda 11 bin 445 TL ceza kesildi. 

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak avcılık ile etkin mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Dalgıç polisler ve Sahil güvenlik ekipleri NATO limanı açıklarında kaçak avcılara yönelik operasyon gerçekleştirdi. 

11 BİN TL CEZA VE 1 AY DENİZDEN MEN

Düzenlene operasyonda kaçak avlanılmış çok sayıda deniz patlıcanı ele geçirildi.  Operasyon kapsamında kaçak deniz patlıcanı avlayan 6 kişiye 9 bin 810 lira, iki tekneye de bin 635 lira ceza uygulanıp tekneler 1 ay denizden men edildi. Ele geçirilen deniz patlıcanları ise polis ekiplerince tekrar denize bırakıldı.

KİLOSU 30 DOLARDAN BAŞLIYOR

Protein içeriği zengin olduğundan dolayı spor yapan kişilerin gelişimine yardımcı olduğu gibi, diş eti rahatsızlıklarından, yorgunluğa kadar bir çok rahatsızlığa iyi gelen deniz patlıcanın kilosu 30 dolardan 150 dolara kadar çıkabiliyor. Türkiye’de devlet kontrolünde toplanan deniz patlıcanın tekil bireyler tarafından toplanması ve yurtdışına satılması nedeniyle yasak olduğu biliniyor.