Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da Cumartesi günü polise mukavemet gösterdikleri gerekçesiyle polis merkezine götürülerek ifadeleri alınan Rahim Koç ile oğulları Yunus Emre Koç ve Ercan Koç, olayda hiçbir suçlarının olmadığını belirtti. Polise mukavemet göstermediklerini, bazı polis ve bekçiler tarafından haksız yere darp edildiklerini savunarak, “Konuyla ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na giderek şikayetçi olduk. Hukuk çerçevesinde hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.

Olay günü gece saat 03.00 sıralarında bir şeyler yemek için kokoreççiye gittiklerini söyleyen Yunus Emre Koç, “Yemeğimizi yerken bazı şahıslar yanımıza gelip kolumuza girerek diklenmeye başladı. Aramızda tartışma çıktı. Tartışma sona erdikten sonra tekrar geldik. O zaman memur arkadaşlar geldi. Kendi aramızda konuşurken ortam bir anda alevlendi. Biz memurlara hakaret etmedik, ters bir cevap vermedik. Buna rağmen vurdular, biber gazı sıktılar.” iddiasında bulunarak şikayetçi olduklarını söyledi.

“HAKKIMI ARAYACAĞIM”

Kardeşini almak için oraya geldiğini Ercan Koç ise; “Biz geldiğimizde polisler buradaydı. Kardeşimi almaya geldiğimi söyledim. Bir tane polis memuru ‘tamam kardeşini al git’ dedi. Kardeşimle arabaya doğru ilerlerken bir bekçi biber gazı sıkıp copla vurmaya başladı. Devletimizin polisinin, memurunun başına en ufak bir şey geldiğinde bizim canımız yanıyor. Bunlar üniformayı kötüye kullandıklarında hoşlarına mı gidiyor? Biz gereken yerlere ifademizi verdik. Biz polis memuruna ileri git demedik, küfür etmedik, herhangi bir hakarette bulunmadık. Sonuna kadar şikayetçiyim, hakkımı arayacağım” dedi.

“HİÇBİR SUÇUMUZ YOK”

Yunus Emre Koç ve Ercan Koç’un babası Rahim Koç da çocuklarının ifadelerini doğrulayarak; “Ben çocuklarımı almak için buraya geldim. Ben geldiğimde burada tartışma, kavga hiçbir şey yoktu. Mekan sahibi arkadaşla sohbet ederken güvenlik güçleri geldi. Anlamadan dinlemeden sorgusuz sualsiz bize biber gazı sıktılar, çocuklarımın yanında beni rencide ettiler. Biz bunu hak etmedik. Bizim bu olayda en ufak bir suçumuz yok. Polis memuruna hakaretimiz yok. Emniyet güçleri her vatandaşa böyle mi davranıyor? Suçumuz varsa yapsınlar ama hiçbir suçumuz yokken bu yaptıkları doğru mu? Gidebildiğimiz yere kadar ulaşacağız. Kanuni yoldan yapılması gereken neyse yapılmasını istiyoruz.” dedi.