Dolandırıcıların hedefi bu kez Mahide Aranır isimli yaşlı bir kadın oldu. Çanakkale’de ikamet eden Mahide Aranır’ı telefonla arayarak kendilerini savcı veya polis süsü veren dolandırıcılar, Aranır’ı Çerkezköy’e çağırdı. Çeşitli bahanelerle yaşlı kadını kandırmayı başaran dolandırıcılar, Aranır’ın toplam 450 bin TL’sini dolandırdı. Dolandırıldığını anlayan kadının şikayetçi olması üzerine harekete geçen Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 dolandırıcıyı da kıskıvrak yakalamayı başardı.

2 DEFA ÇERKEZKÖY’E ÇAĞIRMIŞ

İddialara göre Çanakkale’de ikamet eden Mahide Aranır’ın telefonu 7 Kasım Çarşamba günü, bilinmeyen bir numaradan arandı. Aranır’a telefonla ulaşan dolandırıcılar, kendisine savcı veya polis süsü vererek yaşlı kadından 300 bin TL talep etti. Dolandırıcıların ustaca yalanlarına inanan Aranır, Çerkezköy’e gelerek 300 bin TL’yi dolandırıcılara teslim etti. Ardından yaşlı kadının peşini bırakmayan dolandırıcılar, 9 Kasım Cuma günü yeniden Aranır’a ulaşarak bu sefer 150 bin TL talep etti. Dolandırıcıların bu isteğine de inanan Aranır 150 bin TL tutarındaki nakit parayı da dolandırıcıların avcuna bıraktı. 

20 GÜVENLİK KAMERASINDA İNCELEMEDE BULUNULDU

Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden Mahide Aranır, konuyla ilgili emniyet ekiplerine haber verdi. Yaşlı kadının ihbarıyla birlikte teyakkuza geçen Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcıların izini bulabilmek için teknik ve fiziki takibe başladı. 20 işyerinin güvenlik kameralarında incelemelerde bulunan emniyet ekipleri, sonunda dolandırıcılardan birinin araç plakasını tespit etmeyi başardı. Tespit edilen plakanın İstanbul’da kiralanan bir kiralık araca ait olduğunu öğrenen ekipler, kısa sürede dolandırıcıların kimliğine ulaşarak Emre D. İsimli şüpheliyi İstanbul’daki adresinde kıskıvrak yakaladı.

66 BİN TL SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

Emre D.’yi yakalayan emniyet ekipleri, şahsın üstünde yine dolandırıcılıktan olduğu düşünülen 66 bin TL nakit para buldu. Bu konuda da soruşturma başlatan güvenlik güçleri, paranın İstanbul Pendik ilçesinde bir kişiden dolandırıldığı bilgisine ulaştı. Dolandırıcı mağduru kişiye ulaşan emniyet ekipleri, parayı sahibine teslim etti.

SUÇ ORTAKLARI DA YAKAYI ELE VERDİ

İlk şüphelinin yakalanmasının ardından olayın sırrını çözen emniyet ekipleri, konuyla alakalı Hakan D. ve Zeynel K. isimli iki şüpheliye de kısa sürede ulaştı. Olayla ilgili olduğu düşünülen 3 şüpheliyi de yakalamayı başaran emniyet ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine şüphelileri gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan şüpheliler, ardından savcılığa teslim edildi.

Olayla ilgili yürütülen soruşturma sürüyor.