Kapaklı’da faaliyet gösteren Dr. Hakan Otomotiv firmasının sahibi Hakan Uzun, “Ciddi hasarlardan kurtulmak için aracınızın kışlık bakımını mutlaka yaptırın.” dedi.

“KIŞLIK BAKIMINIZI DÖRT DÖRLÜK YAPTIRMANIZ GEREKİYOR”

Sürücülere tavsiyelerde bulunan Uzun, “Araçlarımızın kış bakımlarını bazı sürücülerimiz önemsemiyor. Halbuki bunun size büyük zararı olur. Blok patlama genelde hortumlarda donma, patlama, yırtılma aracın devirdaiminde donma ve de bozma gibi birçok arızaya sebep olur. Kaloriferiniz ısıtmaz veya araç geç ısınır, soğuk motora gaz basmış olursunuz motorun ömrünü kısaltır. Onun için kış bakımını yaptırmamız gerekiyor. Kış bakımlarından kastımız çoğu sürücü bunu yanlış biliyor. Sadece antifrizden kış bakımı yapılıyor sanıyorlar. Antifriz değil kışa girerken motorun yağı, dizelse aracınız mazot filtresi, benzinliyse benzin filtresi çünkü deponun içinden gelen ister istemez yağmur oluyor bir şey oluyor deponun içine su giriyor o da filtrede birikiyor bu durumlarda o su donuyor ve motorunuz çalışmaz. Onun için bunlara çok dikkat etmemiz lazım. Kış bakımını dört dörtlük yaptırmanız gerekiyor.” dedi.

“KALİTELİ MARKALARI TERCİH EDİN”

Kapaklı’da Anneler Günü konser ile kutlandı Kapaklı’da Anneler Günü konser ile kutlandı

Antifriz değişiminde bilinen markaların tercih edilmesi gerektiğini belirten Hakan Uzun, “Bazı arkadaşlardan görüyorum, bazen marketlerden antifriz alıyorlar. Bunlar kesinlikle tavsiye edebileceğimiz antifrizler değil çünkü bunların dereceleri çok düşük. Bir de içine su girdiği için antifriz var sanırsınız ama araç tamamen riske girer. Onun için bilindik markalardan, kaliteli markalardan kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu konularda bilgili olalım götürdüğünüz servise veya tamirciye kime yaptırıyorsanız artık onları kesinlikle bilgilendirin ki bu kışı rahat geçirin. Kış lastiklerinizi de takın.” ifadelerini kullandı.

“CİDDİ HASARLAR ORTAYA ÇIKABİLİR”

Araçların kışlık bakımlarının yapılmaması halinde ciddi hasarlar ortaya çıkacağını belirten Hakan Uzun, “Araçlarınızın bakımınızı yaptırmadığınız takdirde aracınızın markasına göre 20 bin TL ile 80 bin TL arasında ciddi hasarlar ortaya çıkabilir.” dedi.