Başkan Çetin’in acı günü: Mekanı cennet olsun Başkan Çetin’in acı günü: Mekanı cennet olsun

19 Ekim Muhtarlar günü dolasıyla kahvaltı programı düzenleyen Yağmur Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Akın Yılmaz, mahalle muhtarlarını ağırladı. Etkinlikte konuşan Uzunhacı Mahallesi muhtarı Mehmet Çakır, bir sonraki dönem aday olmayacağını açıkladı.

Perşembe günü saat 09.00’da Divan Kebap’ta düzenlenen kahvaltıya, ilçede görev yapan tüm muhtarlar katılım sağladı.

MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

Düzenlediği kahvaltı etkinliğinde konuşan Akın Yılmaz, ‘2015 yılından itibaren hiç kesintisiz sürdürdüğümüz kahvaltı etkinliğimizi tüm muhtarlarımızla bir araya gelerek kutluyoruz.

Muhtarlık müessesi aslında demokrasin en önemli unsurlarından biridir ve devlet millet ilişkisinin temel örneğini ortaya koyan bir müessesedir. 19 Ekim 1829 yılından itibaren muhtarlar görevini yerine getirmekte. Koşullar ne olursa olsun ilçelerimizde, köylerimizde ülkenin her bir köşesinde doğumdan ölüme kadar her bir vatandaşın yanında olup görevini layıkıyla yerine getirmeye çalışan ve bugünde birlikte olduğum arkadaşlarımın Muhtarlar Gününü kutluyorum’ dedi.

Yılmaz, ‘’Bugün belki bir kısmınızla yerel seçimler öncesi son kez bir araya geliyoruz. Belki bir kısmınızla vedalaşacağız, belki bir kısmınız başka yerlerde görevlendirilecekler. Ben bu anlamda koşullar ne olursa olsun, bizzat şahit olduğum ve aynı davalarda vatandaşlarımızın yardımına birlikte koştuğumuz arkadaşlarımın Muhtarlar Gününü bir kez daha canı gönülden kutluyorum. Rahmetine kavuşmuş tüm muhtarlarımızı rahmetle yad ediyorum, hayatta olan sizlere ve tüm muhtarlarımıza sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, mutlu, huzurlu, güzel ömürler diliyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin; aramıza bozmak isteyenlere asla izin vermesin, hepinize başarılar diliyorum. Allah'a emanet olun.’’

‘’ŞİMDİDEN 2024 İÇİN SÖZ ALDIK’’

Yılmaz’ın ardından Kapaklı Muhtarlar Temsilcisi, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz ise, ‘Akın Yılmaz başkanımızın ifade ettiği gibi, iyi günümüzde kötü günümüzde, hastalığımızda sağlığımızda her zaman muhtarlarımızın yanımızda olmuştur. Akın başkanımı anlatmaya gerek yok, başkanımı herkes biliyor. Kapaklı’da taraflı tarafsız herkesin gönlünü kazanmış, herkes tarafından takdir edilen bir kişidir. Şimdiden 2024 için kahvaltı sözümüzü aldık. Önümüzde yerel seçimler var, aramızda devam edenler olacak, veda edenler olacak. Ben şimdiden herkese teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, teşekkürler" dedi.

plaket

Artık gelenekselleşerek her sene düzenlenen etkinlikte bir muhtara plaket takdim edilirken bu sene Karaağaç’ı temsilen, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Çetin Özhan plaketin sahibi oldu.

MUHTARLIĞA VEDA ETTİ

Etkinlikte son konuşmayı yapan Uzunhacı Mahallesi Muhtarı Mehmet Çakır, ‘26 sene devlet memurluğu yaptım, 10 yıldan beride muhtarlık görevini Uzunhacı Mahallesinde yürütüyorum. Yaşım 70 oldu,derler ya yaş 70 iş bitmiş, bundan sonra allah nasip ederse son görevimi yürütüyorum. Gelecek dönem adaylığımı koymuyorum ve genç arkadaşlara bırakıyorum, inşallah aranızda seneye genç arkadaşlardan birisi olacak. Eğer bu 10 sene içinde muhtar arkadaşlarıma yanlışlık yaptıysam hakkınızı helal etmenizi diliyorum, bende yana hakkım sizlere helal olsun. İnşallah hayatımız devam ettiği müddetçe görüşürüz, sağ olun teşekkür ederim’ sözleriyle muhtarlık görevini bırakacağını açıkladı.