AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını "protesto" etmek için Starbucks şubelerinde masaya oturma eylemi gerçekleştirdi. Eylem sonunda basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Turgut Karataş, “Bizi burada bir araya getiren sebep İsrail terör devleti. Derdimiz Filistin’dir. 1967’den bu yana planlı ve sistemli olarak Filistin halkına zulmeden, kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden hasta, engelli demeden insanları katleden terör hükümeti ile dünya kabul etmese bile karşı karşıyayız. Biliyoruz ki bu dava Hak ile Batılın, Haç ile Hilalin, Siyonizm ile İslamın davasıdır. Ezelden geldi, ebede gidecektir. 2000 yıllık tarihimiz boyunca siyonizmin dünyadaki duruşuna karşı olduk, olmaya da devam edeceğiz.

“STARBUCKS MARKASINI PROTESTO VE BOYKOT EDİYORUZ”

10 okul ve 200 derslik Çerkezköy’e kazandırılacak 10 okul ve 200 derslik Çerkezköy’e kazandırılacak

ABD’ye rağmen, BM’ye rağmen, İsrail terör devletinin karşısında dün olduğu gibi bugün de durmaya Filistin’in yanında olmaya, Gazze’yi savunmaya devam edeceğiz. 21. Yüzyılda savaşların sadece silahla değil, ekonomik olarak da yapıldığı gerçeğini biliyoruz. Bu doğrultuda gençlik kolları olarak biz de İsrail terör devletine maddi ve manevi olarak desteğini açıklayan Starbucks markasını protesto ve boykot ediyoruz. Aynı zamanda vatandaşlarımızdan da bu boykota destek olmalarını bekliyoruz. Neden? Çünkü; İsrail terör devletine maddi manevi destek olmak demek sahilde oynayan çocukları öldürenlere destek olmak demektir. Kadınları öldürmek demektir. Okulları, hastaneleri vurmak, bombalamak demektir. Sivilleri katletmek demektir. İnsanların evlerini gasp etmek demektir. Yerleşimci adı altında hırsızlık demektir” dedi.

“SESİMİZİ ÇIKARACAĞIZ”

Konuşmasına şu sözlerle devam eden Karataş, “Bugün burada az önce söylediğim tüm suçlara, katliamlara, acılara ortak olan bu küresel markanın Türkiye’deki tüm ticari faaliyetlerinin gözden geçirilmesi ve hukuki olarak yaptırıma tabi tutulmasını sağlamak için sesimizi çıkaracağız. Türk milleti olarak tarihin her döneminde mazlumlara kucak açmış, mağdurun sığınacağı bir liman olmuştur. Nitekim dünyada en fazla sosyal yardımları yapan ülkemiz Filistin’deki siviller için de elinden geleni yaparak tarihin bize yüklediği sorumluluğu yerine getirmekten imtina etmeyecektir” diyerek konuşmasını tamamladı. Programa katılanlara teşekkür eden Karataş, tüm vatandaşları Starbucks’ı boykot etmeye davet etti.