Kapaklı Belediyesi Afet İşleri Müdürü Ferhat Kaanoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’ni ziyaret ederek afet farkındalığı ve erişilebilirlik alanında yürütülmesi planlanan çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.
Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Reyhan Karatepe, ziyaret kapsamında kurumlar arası iş birliği çerçevesinde hayata geçirilmesi planlanan proje üzerine kapsamlı değerlendirmeler yapıldığını belirtti.
Karatepe, dernek olarak proje sürecinde aktif rol üstleneceklerini ifade ederek şu başlıklarda destek vereceklerini açıkladı:
Yerel İhtiyaç Analizi ve Haritalama:
Kapaklı’daki engelli yetişkinlerin afet haberleşme ihtiyaçlarını belirlemeye yönelik saha çalışmalarına destek sağlanacak.
Yerel Direnç Odağı (Resilience Hub):
Deprem yönetmeliğine uygun ve erişilebilir olan dernek binasının, afet anında sabit telsiz istasyonu olarak işlev görmesi sağlanacak.
Kapsayıcı Destek Çevreleri (Support Circles):
FAR tarafından geliştirilecek metodolojinin pilot uygulaması dernek üyeleri arasında gerçekleştirilecek.
Erişilebilirlik ve Kullanıcı Testleri:
Braille etiketler, görsel sinyalizasyon yazılımları ve telsiz rehberleri üyeler tarafından test edilerek raporlanacak.
Aktif Operatörlük Eğitimi:
Üyelerin ve gönüllülerin, afet anında belediye kriz merkeziyle telsiz üzerinden koordinasyon sağlayabilecek yetkinlikleri kazanmasına destek olunacak.
Reyhan Karatepe, projenin Avrupa çapında bir “Mükemmeliyet Merkezi” çıktısı üretmesini hedeflediklerini belirterek, “Kapaklı’daki her bir engelli vatandaşımızın afet anında güçlü bir güvenlik kalkanı altında olması için tüm kurumsal kapasitemizle iş birliğine hazırız” ifadelerini kullandı.






