Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü duvara çarptı Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü duvara çarptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, Çorlu’da kurulan güneş enerji santrallerini ziyaret etti. TESKİ’nin artan enerji maliyetlerini düşürmek ve fosil yakıt kaynaklı çevresel etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla hayata geçirdiği güneş enerji santralini ziyaret eden Başkan Kadir Albayrak, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YILDA 710.000,00 KWH ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİLECEK

Proje hakkına bilgi veren yetkililer, “Hayata geçirilen proje ile 6000 metrekarelik alanda devreye alınan 500 kW gücündeki Tekirdağ İli Su Depoları Üzeri Güneş Enerji Santralleri yıllık yaklaşık olarak 3 milyon TL’lik enerji tasarrufu sağlayacak. Aynı zamanda Güneş Enerji Santrallerinin yılda 710.000,00 kWh elektrik enerjisi üretmesi ve bu vesileyle 503 ton CO2 salınımının önüne geçilmesi planlanıyor” diye konuştu.

1 3 Milyon T L’lik Enerji Tasarrufu Sağlayan Proje Çorlu’da Hayata Geçirildi

“YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMININ ARTIRILMASINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Enerji birim fiyatlarındaki yüksek maliyetleri azaltmanın yanı sıra kentteki toprak, hava, su kirliliğini minimuma indirmeyi amaçlayarak Güneş Enerji Santrali projemizi Çorlu ilçemizde hayata geçirdik. GES projemiz ile yılda 3 milyon TL tasarruf sağlamasını planlıyoruz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Tekirdağ bırakma idealiyle yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılmasına büyük önem veriyoruz. Güneş enerjisini elektriğe dönüştürecek GES projesi, şehrimizde yaşayan her vatandaşımız için çok önemli. Projemizin tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.