Özgür Sönmez, 25 Kasım Cumartesi günü saat 16.30’da CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı önünde yaptığı açıklama ile Çerkezköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu kamuoyuna duyurdu.

Sönmez, “Bugün burada bulunan, her birisinin ayrı Çerkezköy hikayesi olan ve bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda büyümüş, bu topraklarda emek kazanma mücadelesi veren ama ortak değeri Çerkezköy olan hemşerilerimle olmanın mutluğu içindeyim. Beni bugün burada yalnız bırakmadınız. 1983 Doğumlu ilk orta ve lise eğitimini Çerkezköy’de tamamladıktan sonra üniversite eğitimim için önce Konya Selçuk üniversitesi, ikinci üniversite olarak da Abant İzzet Baysal Üniversitesinden teknik öğretmen olarak 2010 yılında mezun oldum. İş hayatına özel sektörde üretim şefliği başladım. Daha sonra iş güvenliği uzmanlığımı alarak iş hayatıma farklı bir yön verdim. 2014 yılında kurduğum Sönmez Akademi adındaki eğitim kurumunda iş hayatıma devam etmekteyim. Bu süreçler çerçevesinde birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görevler aldım. Göreve geldiğimiz süreçlerde de tüm sivil toplum kuruluşlarıyla uyum için Çerkezköy’ün faydasına olacak tüm projelerinde onlarla paydaş olacağız. Çağdaş yaşamı destekleme derneğinde 3 dönem yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum, bugün ise halen denetleme kurulu üyeliğim devam etmekte. Kent konseyinde 2 dönemdir yürütme kurulu üyeliği yapmaktayım. İlçemizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Çerkezköy ticaret ve sanayi odasında 12. Grubu temsilen meclis üyeliği ve yine devamında da yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. Cumhuriyet Halk Partisindeki siyasi hayatım çok eskilere dayanmakla yönünde birlikte resmi üyeliğim 2010 yılında gerçekleşmiştir. Altı okun ışığında yürüttüğüm siyaset yaşamım parti içinde gençlik kolları, parti eğitimciliği gibi birçok kademede aktif görevler alarak devam etti” dedi.

"ÇERKEZKÖY’ÜMÜZE ÇOK YAKIŞACAĞINA İNANDIĞIMIZ GELECEK VİZYONUNU HAZIRLADIK"

Bizler Çerkezköy’de yaşayan insanlar olarak birlik ve beraberlik içinde yaşıyoruz diyen Sönmez, “Keşanlı Volkan benim mahalle arkadaşım, Vanlı Erhan okul arkadaşım, Samsunlu Betül iş arkadaşım kısacası bizler 7 bölge 81 ilden ülkemizdeki tüm kültürleri bir arada barındıran Çerkezköy’ümüzün mozaik yapısını oluşturuyor. Dostça, arkadaşça kardeşçe bir arada yaşamaktan da çok mutluyuz. Son verilere göre 206 bin 829 kişinin yaşadığı 326 kilometre alana sahip ilçemiz 12 mahalleden oluşmaktadır. Mahallelerimizi incelediğimizde görüyoruz her mahalle birbirinden faklı. Gazi Osman Paşa Mahallemizin sorunu ile Gültepe Mahallemizin sorunu aynı değil. Cumhuriyet Mahallemizle Bağlık Mahallemizin sorunları aynı değil. Buna göre mikro ve makro planlarımız hazır. Çerkezköy’ümüze çok yakışacağına inandığımız gelecek vizyonunu hazırladık. Adaylığımızın ardından yapacağımız proje tanıtımında hepsini tüm detaylarıyla siz değerli hemşerilerimizle paylaşmanın heyecanı içindeyiz” şeklinde konuştu.

"ŞEHRİN EKONOMİK VE SOSYAL KALKINMASI İÇİN SOMUT PLANLARIMIZ VAR"

Çerkezköy’ün sanayi kenti olduğunu belirten Sönmez, “Tekirdağ’ın en küçük yüz ölçümüne sahip ilçesi olmasına karşın en fazla göç alan ilçesiyiz. Bu sebeple birçok yerel yatırıma ihtiyaç var. Nasıl çözümleneceğini de göreve geldiğimizde konusuna hakim, liyakat sahibi kadrolarımızla çözeceğiz. Çerkezköy’ümüzü önce Trakya’nın daha sonrada Türkiye’nin parmakla gösterilir ilçeleri arasına sokacağız. Yerel projelerimizi belirledik vizyoner şehir konumuna gelmek için yapılması gerekenler var. Alt yapı sorunlarımızı biliyoruz. Bölgemizin su sorunlarını biliyoruz. Şehrin ekonomik ve sosyal kalkınması için somut planlarımız var. İş arayan vatandaşlarımızı işletmelerle buluşturacak aktif çözümlerimiz ve profesyonel ekiplerimiz hazır. Göreve gelir gelmez en hızlı şekilde çözeceğimiz sorunlardan biridir. Gençlerimiz için spor salonu ihtiyaçlarını, şehir stadyumu sorununu, amatör kulüplerin sıkıntılarını biliyoruz. Bizlerde bundan 20 sene önce o amatör kulüplerde spor yapıyorduk.

"ÇERKEZKÖY’DE YAŞAYAN BİRİ OLARAK SORUMLULUK ALMAK İÇİN ADAYIM”

Değerli yol arkadaşlarım bizler buradan ilçemizdeki tüm seçmenlere hep birlikte söz verelim, çünkü yerel yönetim demek halk ile iç içe yönetmek demektir. Bu noktada söz veriyoruz. Yerel halkın ihtiyaçlarına ve sorunlarına çözümler sunacağız. Bölgemiz sanayi bölgesi, bu sebeple çevre dostu sanayi yapılarını yenilenebilir kaynak kullanımlarını destekleyeceğiz. Çevre dostu politikalarımızla, sürdürülebilir bir kalkınma hedefliyoruz. Bizde bu hizmeti verecek cesaret ve yürek var. Sizler bizleri desteklediğiniz sürece bizlerde bu hizmetleri gerçekleştirebiliriz. Cumhuriyetin ve partimizin 100. yılını kutladığımız yerel seçim sürecinde Atatürk’ün izinde yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyet kazanımlarından ödün vermeden, yerelde partimizin kazanımlarına yenilerini katmaya devam edeceğiz. Sosyal belediyeciliği halkımızın tüm kesimlerine hissettireceğiz. Belediyenin kapılarını sonuna kadar halkımıza açmak için adayız, Siyaset için değil yurttaş için, taraf olmak için değil, hizmet etmek için adayım. Ayrıştırmak için değil birleştirmek için makam ve konum için değil, Çerkezköy’de yaşayan biri olarak sorumluluk almak için adayım” dedi.

10 okul ve 200 derslik Çerkezköy’e kazandırılacak 10 okul ve 200 derslik Çerkezköy’e kazandırılacak