Kent Ormanı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Cumhuriyet Mahallesi Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı yanında bulunan 58 hektarlık alanı 2023 yılı başında 20 yıllığına Orman Bölge Müdürlüğü’nden kiraladık. Kiralama ihalesinin ardından bu alanın tamamında Çerkezköy Kent Ormanı’nı oluşturmak için projelendirme çalışmalarına başladık ve ihalelerimizi yaparak 58 hektarlık alanda yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, aydınlatma, futbol, voleybol ve tenis sahaları yapım çalışmalarını yoğun bir tempo ile sürdürüyoruz” dedi.

Çerkezköy Belediyesi’nden amatör spor kulüplerine 1 milyon lira Çerkezköy Belediyesi’nden amatör spor kulüplerine 1 milyon lira

HALKIMIZIN KULLANIMINA AÇACAĞIZ

Çerkezköy Kent Ormanı’nda sportif ve sosyal tesislerin yanı sıra 1 adet de biyolojik gölet yapıldığını ve göletin su tutmaya başladığını ifade eden Akay, “ Çerkezköy Kent Ormanı ile ilgili projelerimizi hazırlayıp, ihale süreçlerini de tamamlayarak çalışmalara başladık. Şu anda yürüyüş yolları ve bisiklet yolları açıldı. Bir yandan da futbol, voleybol ve tenis sahalarının yapımı devam ediyor. Ayrıca sosyal donatı alanları, çocuk oyun grupları, otopark alanları gibi çalışmalarımızın ardından aydınlatma çalışmalarını gerçekleştirerek, 58 hektarlık alanı Çerkezköy halkının kullanımına açacağız” ifadelerini kullandı.

75 HEKTARLIK KENT ORMANI OLACAK

Mevcut Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı’nın 17 hektarlık olduğunu kaydeden Akay, “Yeni hazırlayacağımız 58 hektarlık alanı, mevcut 17 hektarlık Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı ile birleştirerek toplamda 75 hektarlık bir alan Çerkezköy Kent Ormanı olarak halkımıza hizmet verecek. Bu büyüklükte bir alanda Çerkezköylüler isterlerse yürüyüşünü yapacak, isterlerse sportif aktivitelerde bulunabilecekler, isterlerse doğa ile baş başa güzel vakit geçirecekler. Bir yandan da çocuklarımız bölgenin en büyük ve güzel parklarında oyunlarını oynayabilecekler” dedi. Akay, Çerkezköy Kent Ormanı’nda başlanan çalışmaların 2024 yılının ilk yarısına kadar tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.