Amatör spor kulüpleriyle 29 Ekim Kompleksi’nde bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Büyüyen Çerkezköy’de, gelişen Çerkezköy’de yepyeni alanlarda genç kardeşlerimizle buluşacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Görev yaptığı 10 yıl boyunca Çerkezköy genelinde amatör spor kulüplerine, bireysel dallardaki kulüplere ve ferdi olarak yarışan sporculara ellerinden gelen katkıyı ve desteği sağladıklarını söyleyen Akay, “Gerek nakdi yardım, gerek aynı yardım, gerekse de harcırah desteğinde bulunarak sporcularımızın yanında olma gayreti içerisinde olduk. Ayrıca amatör spor kulüplerimize saha ve salon tahsisi de yaparak müsabakalarını tesislerimizde oynamalarına imkan sunuyoruz. Son 2 ay içerisinde kentimiz genelindeki amatör spor kulüplerine toplam 1 milyon TL’lik nakdi yardımda bulunduk” dedi.

FUTBOL TOPU HEDİYE ETTİ

Akay, Çerkezköy Belediyesi olarak açtıkları Yaz Spor Okulu ve Kış Spor Okullarında bugüne kadar 20 farklı branşta toplam 20 bin 600 kursiyere ücretsiz eğitim verildiğini belirterek, “Son 10 yılda olduğu gibi önümüzdeki 5 yılda da Çerkezköy’de sporun ve sporcunun yanında olacağız. Gerek yaz spor okullarımız, gerek kış spor okullarımız ile çocuklarımızın, gençlerimizin yanında olacağız. Yine amatör spor kulüplerimizin, bireysel spor kulüplerimiz ile ferdi sporcularımızın en büyük destekçisi olacağız” dedi. Başkan Akay, bu hafta başlayacak Tekirdağ 2. Amatör Ligi’nde mücadele edecek Çerkezköy Spor Kulübü, Fevzipaşa Spor Kulübü, Çerkezköy 1923 Gençlik Spor Kulübü, Çataklı Spor Kulübü ve Samsunlular Yaşar Doğu Spor Kulübü’ne futbol topu hediye etti.

Çerkezköy’de pazar günü kesinti yaşanacak Çerkezköy’de pazar günü kesinti yaşanacak

“SPOR BARIŞ VE KARDEŞLİKTİR”

Her takıma 1 adet FİFA standartlarında futbol topu ile 15’er adet antrenman topu hediye eden Akay, “İnşallah 2. Amatör Ligi’nde mücadele edecek takımlarımız alacakları başarılı sonuçlar ile bizleri sevindirerek, bir üst lige çıkarlar. Tüm takımlarımıza müsabakalarında başarılar diliyorum. Yolları açık olsun, vurdukları gol olsun. Spor barış ve kardeşliktir. Spor bu topraklarda birleştirici bir güç. Çerkezköy Belediyesi olarak tabi ki spora alan açmak, yeni yatırımlar yapmak durumundayız” dedi.

“29 EKİM SPOR KOMPLEKSİ DAHA DA BÜYÜYECEK”

Akay, “10 yıl evvel şu an içerisinde olduğumuz binanın içine ilk girdiğim anı hatırlıyorum. Burası terk edilmiş bir alandı. Terk edilmiş, bir bataklığı andıran binanın içerisinde bugün yüzlerce sporcu kardeşimle, bu güzel alanda buluşuyor olmanın mutluluğu ve gururu ile bu sahnedeyim. Geçmişten bugüne yeni spor alanları açmak, park ve yeşil alanda çocuklarımızı ve gençlerimizi sporla buluşturmak için bir çok yatırım yaptık. Parklarımızda, yeşil alanlarımızda sporla buluşan çocuklarımızın birlikteliği önemli. Tabi ki bu yapılanlar yeterli mi? Yetmez. Çocuklarımız her geçen gün yeni spor alanları ile buluşmak istiyor. Önümüzdeki dönemde 29 Ekim Spor Kompleksi daha da genişleyip, büyüyecek” diye konuştu. Kızılpınar’a 100. Yıl Stadı’nı açtıklarını, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu Çerkezköy’e kazandırdıklarını belirten Akay, önümüzdeki dönem bireysel branşlarda müsabaka eden tüm çocuklara, gençlere yeni yatırım hedeflerinin olduğunu söyledi.

“GELİŞEN ÇERKEZKÖY’DE YEPYENİ ALANLARDA GENÇ KARDEŞLERİMİZLE BULUŞACAĞIZ”

Bir yeni Masa Tenisi alanının olacağını, yeni bir güreş antrenman sahasının olacağını dile getiren Akay, “Tekvando, karate gibi sporcularımızın eğitimlerini sürdüreceği alan yapacağız. Kapası Spor Salonumuzu büyüteceğiz. Bağlık Mahallemizin diğer yakasına yeni bir futbol sahası yapacağız. Çerkezköy’ü yeni yatırımlar ve spor alanları ile buluşturmaya devam edeceğiz. Hedefimiz tüm branşlarda Çerkezköy’den milli takımlara sporcu göndermek, Çerkezköy’ün adını duyurmak. Büyüyen Çerkezköy’de, gelişen Çerkezköy’de yepyeni alanlarda genç kardeşlerimizle buluşacağız” dedi. Akay, çocukların, gençlerin geleceğine katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.