Halkalı-Kapıkule hızlı tren çalışmaları Tekirdağ Çerkezköy hattı kapsamında Ambardere mevkiinde fore kazık çalışması yürüten Operatör Yardımcısı Halit Sural ve formen Sabri Ayakatik çalışma yaptıkları esnada toprağın çökmesi ile göçük altında kaldı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Diğer çalışanların müdahalesi yetersiz kalınca olay yerine itfaiye ekipleri, iş makineleri, 112 ekipleri ve çok sayıda polis sevk edildi. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alarak ikinci bir toprak kayması yaşanmaması için uyarılarda bulundu. İtfaiye ekipleri toprak altında kalan işçileri kurtarmak için seferber oldu. Ekiplerin toprak altında iki saat boyunca süren çalışmaları sonrası iki işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

ADLİ TIP KURUMUNA GÖNDERİLDİ

Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Vatanel de olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi alırken, iki işçinin cansız bedeni ilk olarak Çerkezköy Devlet Hastanesine oradan da İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Çerkezköy’e Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi Çerkezköy’e Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Çerkezköy Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı olay yerinde inceleme yaparken, savcının talimatıyla firma sahibi şantiye şefi ve iş güvenliği uzmanı polis tarafından ifadeler alınmak üzere polis merkezine götürüldü acı haberi duyan iki işçinin çalışma arkadaşları ve yakınları ise sinir krizi geçirdi.