Program, Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, Selanik Ticaret Ateşesi Ahmet Erdoğan ile gerçekleştirilen tanışma toplantısı ile başladı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ticaret odası ve bölge ile ilgili olarak kendilerine bilgiler verdi. Gerçekleşen görüşmelerin ardından bölgede yer alan firmalar ziyaret edildi.

TİCARET VE SANAYİ ODASI ZİYARET EDİLDİ

ÇTSO heyeti, görüşmelerine Selanik Ticaret ve Sanayi Odası’nda devam etti. Yunanistan konsolosu Arıs Radıopoulos, Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Selanik TSO Genel Sekreteri Panagıotis Menexopoulos, ÇTSO yönetim kurulu üyeleri, insanları heyeti ve Yunanistan iş insanları katılım sağladı.

Toplantıya kendi bölgesini tanıtarak başlayan ÇTSO Başkanı Ahmet Çetin, ‘‘Güzel birlikteliklerin, yeni iş anlaşmalarının imzalanacağı, iki ülke ve sanayicilerimiz arasındaki ticari ilişkilerin daha da pekişeceği bir gün olacağına inanıyorum. Sizlere kısaca odamızdan bahsetmek istiyorum. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, ülkenin en büyük sanayi kuruluşları da dahil 7 bini aşkın üyesi, gelişmiş hizmet politikası, tamamlanmış dijital dönüşümü ile kolay ulaşılabilir olması, eğitim ve ticaret alanında sağladığı desteklerle bölgemizin en büyük ve önemli kurumlarından bir tanesidir. Gelişmiş teknolojiden, savunma sanayine, tekstilden beyaz eşyaya, kozmetikten ilaç sanayine, ara ürünlerden mobilyaya kadar birçok sektörü bünyesinde barındırmaktadır’’ dedi.

Çetin, ‘‘Selanik Ticaret Odası ile bugünün planlamasını yaparken; atılacak ilk adımın nice verimli işlerin de başlangıcı olacağı inancını taşıyordum. Şu an gördüğüm ilk izlenim, düşüncelerimin ne kadar doğru olduğunu bana gösteriyor. Ve yine Avrupa Birliği projelerinde de iş birliği içerisinde başarılı çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. Bugün burada bölgemizin birçok farklı sektöründen önemli ticaret markaları ile bir aradayız. Yine aynı şekilde Selanik’ten birçok farklı sektörden, önemli iş insanları da aramızdalar.  Üyelerimizin Avrupa’ya açılması, ticaretlerini ve ihracatlarını geliştirmesi bizlerin en büyük arzusu. İki oda ve iki ülke arasından ikili ilişkilerin daha da artması adına; bu ticaret ağının başlangıç noktalarından bir tanesinin ise komşumuz Selanik ile olması bizler için ayrı bir mutluluk olacaktır. Birazdan gerçekleşecek olan B2b görüşmelerinin her iki taraf için de kazançlı olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

B2B'nin açılımı ‘’Business to Business’’'tır. İşletmelerin son müşteriler yerine diğer işletmelerle ticaret ve işlem yaptığı ticaret yapma yöntemidir.

Kent ormanı çalışmaları sürüyor Kent ormanı çalışmaları sürüyor

“İKİLİ TİCARETTE YÜZDE 4’LÜK BİR ARTIŞ OLDU”

Ticari ilişkilerin her geçen gün daha da arttığını ifade eden Yunanistan Konsolosu Arıs Radıopoulos, “İkili ticaretin son yıllarda yükselen trendde olduğunu söylememiz gerekiyor. 2022 yılı itibariyle ikili ticarette yüzde 4’lük bir artış oldu. Bugün burada da yeni iş anlaşmasının gerçekleşeceğini ve ticarette gelişime katkı sağlayacağını inanıyorum.” dedi.

B2B GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Gerçekleşen konuşmaların ardından iş insanları heyeti ile bölgenin iş insanları arasında B2b görüşmeleri gerçekleştirildi. 

Başlıksız-10ctsoziyraet