Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ‘ Sanayide Nitelikli Çalışan Sorunu’ ile ilgili çalışmalar kapsamında ortaokullarda meslek liselerinin önemi anlatılacak.

Çerkezköy’de pazar günü kesinti yaşanacak Çerkezköy’de pazar günü kesinti yaşanacak

Geçtiğimiz gün Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, kurum amirleri ve oda yöneticileri yol haritası oluşturma noktasında bir araya gelmişti. 12 Ekim Perşembe günü Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri Dr. Ali Çolak, Özgür Sönmez ve Bünyamin Fırat’ın katılımı ile bir toplantı yapıldı.

GÖRÜŞLER BİLDİRİLDİ

Düzenlenen toplantıda işletmelere usta öğretici belgesinin kazandırılması sürecinde seminer ve eğitim düzenlemesi hususu görüşülürken, eğitime ara veren ya da devam etmeyen öğrencilerin eğitime kazandırabilmesi için çalışmaların yapılması konusunda görüşler bildirildi.

BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Mesleki rehberliğin önemi ve faaliyete alınması değerlendirilirken, Çerkezköy Rehberlik Araştırma Merkezinden katılımcı talep edilerek okullara nitelikli mesleki rehberliğin yapılması için görüşme yapıldı. Toplantıda meslek liselerinin önemi, bilinirliğinin artırılması için meslek lisesi tanıtım günleri oluşturulması hakkında da bilgi alışverişinde bulunuldu.