10 okul ve 200 derslik Çerkezköy’e kazandırılacak 10 okul ve 200 derslik Çerkezköy’e kazandırılacak

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen panelde, meslek lisesinden mezun olup iş hayatında başarılı çalışmalara imza atan sanayiciler konuşmacı olarak katıldı.
 
“Genç İstihdamında Meslek Liselerinin Rolü” başlığıyla gerçekleşen panelin Moderatörlüğünü Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin yaptı. Panele konuşmacı olarak aynı zamanda ÇOSB sanayicilerinden olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi ve Pehlivanoğlu Kağıt Mam. Ambalaj San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mete Han Pekol ile Kıray Makine Yönetim Kurulu Başkanı Samet Kıray katıldı.

PANELE YOĞUN KATILIM OLDU

ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi M. Gürdal Adal, ÇOSB Bölge Müdürü F. Çiğdem Baykal ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü B. Behçet Yazıcıoğlu’nun yanı sıra okulun tüm bölümlerinden çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Panelin açılış konuşmasını yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “Genç istihdamına katkı sağlamak için kurulan okulumuzdan her yıl yaklaşık 240 öğrenci mezun verilmekte olup, yakın yerleşim alanlarında bulunan vatandaşlarımızın ve çocuklarının yoğun ilgisiyle karşılaştığımızı ifade etmek isterim.” 

Sözdinler’in açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşmacılar öğrencilere kendi hayatlarından anekdotlar aktararak tavsiyelerde bulundu. Meslek Liselerinin önemine değinen panelistler kendi hayatlarında uyguladıkları başarılı adımları da öğrencilerle paylaştılar.
 
Panelin ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin tarafından, panelistlere plaket verildi. Programda ayrıca çeşitli branşlarda başarı gösteren okulun öğrencilere hediyeler verildi.