2014 Yerel Seçimleri Öncesi Kapaklımızın İlçe Olması, Yapılacak Olan Yerel Seçimlerinin Heyecanı ve Seçim Sonrası Büyükşehir İle Birlikte Yeni Bir İlçe Olarak Büyük Bir Değişim Ve Gelişim Sürecine Girmesi Beklenen Kapaklı İlçesi Seçimlerin Üzerinden 4 Aya Yakın Bir Süre Geçmesine Rağmen Hayal Kırıklığı Yaşıyor.
MANDALI SEÇİM HESAPLAŞMALARINI BİTİREMEDİ
Bugüne kadar istediği hizmeti alamamasına rağmen mevcut belediye başkanı İrfan Mandalı’ya 2014 yerel seçimlerinde yeniden bir şans tanıyan Kapaklı’da belediye başkanı İrfan Mandalı her yerde söylemiş olduğu “Seçim biter, parti rozetimizi çıkarırız. Herkese eşit mesafede hizmet vermeye çalışırız” sözünü unutmuş olsa gerek ki hala seçim sonrası kendine oy vermeyen kişi ve sivil toplum örgütlerine mesafeli durmaya devam ediyor. Seçim öncesi her programda gördüğümüz başkan Mandalı seçim sonrası adeta köşesine çekildi.
Her yıl abonesi olduğu Kazak Gölü’nde düzenlenen dernek şenliklerini bu yıl es geçen başkan Mandalı, Ramazan dolayısıyla düzenlenen iftar programlarında da pek gözükmedi.
Seçim sonrası kendisini tebrik etmeye gelenlere dahi bana oy vermediniz diye tepki gösteren Mandalı, kendisini ziyarete gelen Kapaklı Spor yönetimine seçimlerde bana destek vermediniz diye hesap sormuş ardından Kapaklı Spor yönetiminde görev değişikliğine gidilerek bazı isimler saf dışı kalmıştı.
Başkan Mandalı’nın bu seçim hesaplaşmaları ne zaman biter bilinmez ama Kapaklı halkının biran önce hizmete ve acil çözüme kavuşması gereken sorunları var
SU SORUNU
2014 yerel seçimleri öncesi hemen hemen bütün başkan adaylarının suyu pahalı kullandığımızı söyleyerek seçimi kazanmaları halinde su fiyatlarını düşürme sözü seçim sonrası tam anlamıyla bir hayal kırıklığına neden oldu. Vatandaş indirim beklerken %30 zam yapılması vatandaşı adeta şoke etti.
ULAŞIM SORUNU
Şehir içi ulaşımda mesafeye göre en pahalı ulaşım hizmetini alan Kapaklı halkı bu konuda da oldukça muzdarip.
ELEKTRİK SORUNU
Yaz aylarında bile sık sık kesintiye uğrayan elektrik konusu da hala Kapaklı’nın kanayan yarası. Yılda birkaç kez trafo patlamaları yaşanırken, zaman zaman bazı bölgelerde sık sık elektrik kesintisi oluyor.
YOL SORUNU
Belediye başkanı İrfan Mandalı her ne kadar yapmış oldukları yollar ile övünse de vatandaş özellikle seçim öncesi yapılan ve 1-2 ay sonra sökülmeye başlanan asfalt yollarından dertli.
TRAFİK SORUNU
Özellikle pınar bulvarında servis saatlerinde yaşanan trafik sorunu artık hat safhaya ulaşmış olup zaman zaman kazalara neden olurken yaya güvenliği için oldukça elverişsiz durumda. Pazar günleri şehrin göbeğinde kurulan halk pazarı da Pazar günleri trafiği adeta kilitlerken belediyemiz bu sorunlara da hala alternatif bir çözüm bulamamıştır.
HASTANE SORUNU
Nüfusu 100 bine dayanmış bir ilçede hala insanların acil durumda gidebileceği bir hastane, bir acil servis yok. Belediyemizin bu alanda da şuana kadar etkili bir çalışma yaptığı söylenemez.
MECLİS İMARLA, ARSA - TARLA SATMAKLA MEŞKUL
Kapaklı Belediyesi’nin gündemini belirleyen belediye meclis toplantıları her defasında imar, arsa, tarla satışları ile meşgul olurken, vatandaşın acil sorunlarının meclis gündemine ne zaman geleceği merak konusu.
2014 yerel seçimleri öncesi sürekli belediye kasasındaki para ile övünen belediye başkanımızın seçimler sonrası kasada para kalmadı diyerek belediye ye ait bazı parselleri satılığa çıkarması da oldukça düşündürücü.
Satılacak yerlerin başında yeni sanayi sitesindeki dükkanlar ve Atıcı Spor Kompleksinin yer aldığı arsa yer alıyor.
2019’DA BU KADAR ŞANSLI OLMAYABİLİR 
2014 yerel seçimleri öncesi 41 proje sözü ile vatandaşın karşısına çıkan Başkan Mandalı bu hızla bu 41 projeyi 2019’a biraz zor yetiştirecek gibi görünüyor. 2014 yerel seçimlerinde kendisine oy vermeyenlere 2019’da kendisine oy vermeleri halinde genel af uygulayacağını söyleyen başkan Mandalı şunu bilmesi gerekir ki 2019 yerel seçimlerinde genel af uygular mı uygulamaz mı bilinmez ama 2014 seçimleri kadar şanslı olmayabilir.
Bunun için başkan Mandalı’yı söz verdiği gibi 41 projesini bir an önce uygulamaya almaya ve 2019 yerel seçimlerine yetiştirmeye davet ediyoruz.
BELEDİYE’Yİ ŞEFFAF OLMAYA DAVET EDİYORUZ
Bu arada hakkını yemeyelim seçim sonrası birkaç hizmeti olmadı değil belediyemizin bunlardan bir tanesi belediyemizin çiçeği burnunda gazetesi Kapaklı pınar. Başkanımız seçim sürecinde bizlere çok kızmış olacak ki seçim sonrası ilk icraat olarak belediye gazetesini çıkardı. Seçim öncesi bol keseden dağıttığı kutlama ilanlarını da seçim sonrası parası kalmayan belediyemizi düşünerek bu gazete aracılığıyla toplu bir şekilde veriyor. Ha bu arada da bu gazeteyi de her fırsatta söylemiş olduğu “Kapaklı esnafı kazansın” sözünü unutmuş olsa gerek ki bizlerden hiçbir teklif almadan Çerkezköy’deki yandaş gazeteci arkadaşlara çıkartıyor. Ne Diyelim hayırlı olsun.
Son zamanlarda Kapaklı esnafından aldığımız şikayetlerden bir tanesi ise doğrudan temin alımları. Bu konuda da istediği gibi at koşturduğu görülen belediyemizi daha şeffaf çalışmaya davet ediyor. Bu konuda komşu ilçemiz Çerkezköy’ü örnek almasını tavsiye ediyoruz. Doğrudan temin alımlarda Çerkezköy Belediyesi gerekli alımları internet sitesinden duyuruyor verilen teklifler sonucunda alınacak hizmeti veya ürünü hangi firma hangi şartlarda aldı bunu internet sitesinde kamuoyuyla paylaşıyor.
Bu zamana kadar almış olduğumuz izlenim pek iç açıcı olmasa da inşallah yanılan biz oluruz ve Kapaklı halkının ihtiyacı olan projeler zamanında yapılır da daha önceki yıllar olduğu gibi 2019’da da seçim vaadi olarak karşımıza çıkmaz.