Gelin beyaz bir sayfa açalım ve hep birlikte gelişen ve değişen Kapaklı’yı inşa edelim.

Merhaba Değerli Okur!

2024 belediye seçimlerine (yerel seçimler) sayılı günler kala yerel siyaset ısınmaya başlarken siyasi kulisler de hızlandı. Son günlerde vatandaşlar artık belediye başkan adayları kim olacak? Kimler belediye meclis üyesi olacak? sorularının cevabını aramaya başladı.

Şehirlerin gelişimi ve kalitesi buraları yöneten belediye başkanları ve meclis üyeleriyle orantılıdır. Eğer bizler şehirlerimizi yönetecek kadroları, liyakatli ehil kadrolardan seçersek şehrimizin kalitesi ve toplumun yaşam kalitesi artar.

Geçmişten günümüze Kapaklımızda bunu maalesef tam anlamıyla başaramadık. Artık Kapaklı’da yaşayan her bir vatandaşın önünde bir fırsat var. Geçmişteki hatalardan ders alarak bizleri yani Kapaklımızı yönetecek kişileri seçerken daha titiz ve özenli olmamız gerekiyor.

Artık nüfusu 150 bine dayanmış Kapaklı’da sırf bizden, bize yakın, köylüm, hemşehrim, arkadaşım diye seçimlerimizi yapmamalıyız. Bugüne kadar Kapaklı’ya ne katmış? Ticari, siyasi ve aile yaşantısı nasıl? Yüz kızartıcı bir işe bulaşmış mı? Bizleri temsil etmek için yeterli özelliklere sahip mi? bunlara bakmalı, kararımızı buna göre vermeliyiz.

Kimse kızmasın, darılmasın. Bugüne kadar bu özelliklere pek baktığımız söylenemez. Özellikle meclis üyelerimiz kusura bakmasın ama Kapaklı’nın gelişimi ve değişimi için artık vasıfsız hiçbir işi gücü olmayan kişilerin meclis üyesi olmaması gerekiyor. Özelikle bir şekilde suça bulaşmış, yolu karakola, adliyeye düşmüş kişilerin bu listelerde yer almaması gerekiyor. İşi, gücü olmayan kişilerin sırf birilerine yakın diye ya da memleketinden dolayı listelerde olmaması gerekiyor. Eğitimli, kendi alanında başarıya ulaşmış kişileri yerel yönetimlerde göreve getirmek vatandaşların hayrına olacaktır.

Şimdi buradan tüm Kapaklılı hemşerilerimize sesleniyorum. Gelin işi gücü olmayanları değil eğitimli, kariyerli insanları seçelim. Sırf bizden, bize yakın olanları değil liyakatli olanları seçelim. Yerli-gelme ayrımı gibi mikro milliyetçilik gibi orta çağ düşüncelerini bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim.  Gelin beyaz bir sayfa açalım ve hep birlikte gelişen ve değişen Kapaklı’yı inşa edelim.