Benim için her kim yaşadığı şehre hizmet ediyor, değer katıyorsa doğduğu, geldiği şehre bakılmaksızın YERLİ’dir.  Her kim yaşadığı şehre ihanet ediyor, zarar veriyorsa GELME’dir.

Merhaba Değerli Okur, 

Bu yazımda sizlere aslında uzun süredir konuşmak, yazmak istemediğim bir konudan bahsedeceğim. 

Özellikle seçimlerin yaklaştığı dönemlerde Tekirdağ genelinde bir mikro milliyetçilik, kafatasçılık zihniyeti hortlar, ‘yerli ve gelme’ gibi orta çağ dönemlerinden kalma anlamsız ve yersiz bir tartışma başlar. 

Nüfusu 1 milyonu geçmiş Tekirdağ’da ve 150 bin nüfusa yaklaşmış Kapaklı’mızda bu anlamsız, sığ tartışmalara şahit olmak gerçekten çok üzücü.  

81 ilden gelen insanların yaşadığı ilimizde ve ilçemizde, özellikle seçim dönemlerinde kitleleri ayrıştırıp, kendilerine taraftar kazandırarak zafere ulaşmaya çalışan orta çağ zihniyetine sahip siyasetçiler, maalesef bugüne kadar bölgemize hak ettiği hizmetleri kazandıramadı. 

Kişinin doğum yeri neresi olursa olsun, ailesi nereden göçmüş olursa olsun, yaşadığı şehri sahiplenen ve şehrine hizmet etmek için mücadele eden herkese öncelikle saygı duymak gerekir. 

Kökleri yakın bir döneme kadar Kafkasya’da Batum’a dayanan, ataları önce Artvin sonrasında ise Samsun’a göçmüş bu nedenle Samsun’da doğmuş, genç yaşta Kapaklı’ya gelmiş, işini, aşını, eşini burada bulan, en büyük varlıkları olan çocuklarını Kapaklı’da kucağına almış bir kardeşiniz olarak hayatımın hiçbir döneminde mikro milliyetçilik, kafatasçılık yapmadım, yaptırmadım. ‘Bizden olsun, çamurdan olsun’ düşüncesine her zaman karşı çıktım, ‘Kim olursa olsun hak eden olsun, yakışan olsun” düşüncesinde oldum. 

Gazetecilik meslek hayatım boyunca tüm farklıkları bir kenara bırakıp hiçbir ayrım gözetmeksizin her kesimin yanında olmaya gayret gösterdim. Gayret göstermeye de devam edeceğim.  

Trakya halkı yapısı gereği gerçekten sevecendir, sıcak kanlıdır, neşelidir, yardım severdir. Trakya halkı, diğer illerden gelen vatandaşlarımıza kucak açmış ve 81 ilden gelen vatandaşlarla birlikte adeta bir Türkiye mozaiği oluşturmuştur. 

81 ilden gelen vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşadığı Tekirdağ’ımızda mikro milliyetçilik, kafatasçılık zihniyetini yayan orta çağ zihniyetindeki çok az sayıdaki kişiler, maalesef şehrimize ihanet etmektedirler. Bu şehrin ayrışmaya değil, birleşmeye, çatışmaya değil barışmaya ihtiyacı var. 

Buradan siyasi ikballeri uğruna halkı kutuplaştıranları, ayrıştıranları, çatıştıranları kınıyor ve lanetliyorum. 

Kısa sürede köyden kente geçiş yapan Kapaklı’mızda bu tür tartışmaların olmasını doğal karşılamakla birlikte en kısa süre içerisinde geride bırakılmasını umuyorum. 

Ve diyorum ki 

Benim için her kim yaşadığı şehre hizmet ediyor, değer katıyorsa doğduğu, geldiği şehre bakılmaksızın YERLİ’dir. 

Her kim yaşadığı şehre ihanet ediyor, zarar veriyorsa GELME’dir. 

Kalın sağlıcakla...