Çerkezköy Belediyesi tarafından 2015 yılında Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Amfi Tiyatro yanında, 2022 yılında ise Kızılpınar’da hizmete sunulan Seyyar İkram Çeşmelerinden hafta içi her sabah yeniden sıcak çorba ikramı yapılmaya başlandı.

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Amfi Tiyatro yanında ve Kızılpınar Kahveler Durağı yanında hizmet veren Seyyar İkram Çeşmelerinden her sabah işe giden veya işten gelen işçiler ile okula giden öğrenciler için sıcak çorba ikram edilmeye tekrar başlandı.

TAM 8 YILDIR ÇORBA AKIYOR

Hafta içi her gün ikram çeşmelerinden sabah 06.00-10.00 saatleri arasında sıcak çorba akacağını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaz tatilinin ardından işe giden veya işten gelen işçilerimiz ile okula giden öğrencilerimiz sabah çorbalarını yeniden ikram çeşmelerimizden içmeye başladılar. Sabah erken saatlerde uyanarak, okuluna giden öğrencilerimiz ve işine koşturan vatandaşlarımız için sıcak bir çorbanın öneminin büyük olduğunu biliyoruz. Bu nedenle 2015 yılında Amfi Tiyatro yanında, geçtiğimiz yıl ise Kızılpınar Atatürk Mahallemizde hizmete soktuğumuz İkram Çeşmelerimizin gerekli bakım ve temizliğini yaparak yeniden halkımızın hizmetine sunduk” dedi.

HAFTA İÇİ HER GÜN AKACAK

Çerkezköy’e Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi Çerkezköy’e Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi

 “İkram çeşmelerinde en geç 06.00’da çorba hazır olacak. Vatandaşlarımız çorba bitene kadar sıcacık çorbalarını içebilecekler” diyen Akay, “İkram çeşmelerimizden vatandaşlarımız her sabah 06.00 ile 10.00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorbalarını içmeye devam edebilecek” dedi. Hafta içerisinde hizmet veren İkram Çeşmelerinde her gün değişik çorba çeşitlerinin akacağını ifade eden Akay, her gün çorbanın bitmesiyle birlikte temizliği yapılan ikram çeşmelerinin hijyeni için gerekli özenin ve itinanın gösterildiğini de kaydetti.