Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık, Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Birol Öztürk, DİSK'e üye Çerkezköy Belediyesi A.Ş. İşyeri Temsilcisi Nazif Atik ile işçiler katıldı.

Davul zurna eşliğinde eğlenen işçiler Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı ise Atatürk Kültür Merkezi girişinde meşalelerle karşıladılar. Programda konuşan Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş İşyeri Temsilcisi Nazif Atik, “Tüm emekçi arkadaşlarımıza bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın işçinin hakkını işçiye teslim edeceğine de inancımız tamdır. Bu sözleşmenin tüm işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere her zaman destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık’a, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram’a ve Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş Müdürü Birol Öztürk’e teşekkür ediyorum. Yeni sözleşmemiz tüm işçilerimize hayırlı olsun” dedi.

Maas Imza 1

“BİR MEMLEKET SEVDASI, BİR ÇERKEZKÖY SEVDASI”

DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık ise yaptığı konuşmada yeni sözleşmenin tüm işçilere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. ‘En Büyük Başkan Bizim Başkan’ sloganları altında kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Sizleri burada görmek çok güzel. 10 yıl evvel ‘Bir memleket sevdası, bir Çerkezköy sevdası’ diyerek bir yola çıkmıştık. Yola çıktığımız dönemde Çerkezköy’de yaşayanlar, nasıl bir Çerkezköy teslim aldığımızı ve sizlerin emekleriyle nasıl bir Çerkezköy’de yol aldığımızı bilir. 10 yıl evvel bütçesi altüst bir Çerkezköy Belediyesi vardı. Neredeyse maaşları dahi zamanında ödeyemeyen bir Çerkezköy Belediyesi vardı.

“SU BASKINLARI İLE ADINI DUYURAN BİR ÇERKEZKÖY VARDI”

Bütçesi altüst bir belediye almamıza rağmen vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye, sokakta, çarşıda her alanda Çerkezköy’ün hakkını teslim etmeye çalıştık. Parkları, bahçeleri zapt edilmiş, karanlık sokakları var olan, kültürel ve sosyal alanları olmayan bir Çerkezköy vardı. Su baskınları ile adını duyuran bir Çerkezköy vardı. Halktan kopmuş, çalışanından kopmuş bir Çerkezköy vardı. Borcun kapıya dayandığı, çalışan maaşlarının ödenmesinde güçlük çekildiği, kamu borçlarının kapıda beklediği, borçluların kapıda beklediği bir Çerkezköy Belediyesi teslim aldık. 10 yılda tüm bu sıkıntıları kısa zamanda aşarak, daha güçlü bir Çerkezköy için yol almaya başladık” dedi.

10 yılda parklarıyla, bahçeleriyle, Kent parklarıyla güçlenen, altyapıda ciddi işler yapan, su baskınlarından Çerkezköy’ü kurtaran, sosyal ve kültürel alanlarda daha güçlü hale gelen bir Çerkezköy Belediyesi olduklarını ifade eden Akay, “Burada buluştuğumuz alan dahil olmak üzere gençlerimizi ve çocuklarımızı buluşturduğumuz yeni yaşam alanları inşa ettik. Düğün salonlarıyla, yeni Pazar yerleriyle Çerkezköy’de alan açtığımız, vatandaşlarımızla buluştuğumuz bir dönemi yaşadık. Burada bugün bu salonda yüzlerce, binlerce çocuk ve vatandaşımızı ağırlıyoruz. Kreşlerimizde, mahalle evlerimizde kadın ve çocuklarımızla buluştuk. Bir ve beraber olduk. Özellikle son dönemde altyapıda zahmetli işlere hep beraber, cesaretle girdik. Bunların da altında kalktık” dedi.

“YAN YANA KOL KOLA VEREREK BAŞARDIK”

Akay, “Çerkezköy aydınlık caddeleriyle, yeni meydanlarıyla pırıl pırıl ve ışıl ışıl oldu. Kent Ormanı’na 600 dönüm daha ilave ediyoruz. Çerkezköy’ü yepyeni yaşam alanlarıyla buluşturma mücadelemiz devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde, Kızılpınar’da düğün salonlarını, Veliköy’de de 25 yıldır âtıl duran belediye binamızı yeni yaşam alanı olarak vatandaşlarımızla buluşturmaya hazırlanıyoruz. Yine Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde kokulardan arındırdığımız, ıslah ettiğimiz dereleri yanlarındaki yaşam alanlarıyla buluşturma mücadelemiz devam ediyor. 10 yıl evvelki Çerkezköy Belediyesi ile 10 yıl sonraki Çerkezköy Belediyesi arasında fark var. Bir değişimi, dönüşümü sizlerin emekleriyle, yan yana kol kola vererek başardık” diye konuştu.

“BU GURUR BANA YETER DE ARTAR BİLE”                

Akay, “Yaptıklarım sadece fiziki değişim olmamıştır. Bir çocuk dünyaya geldi, yanında olduk. O çocuk okula gitmeye başladı, eğitiminde yanında olduk. Vatandaşımız Çerkezköy’e yeni geldi, yanında olduk. Sevinçte yanında olduk, kederde yanında olduk. Zor günlerinde zorluğu, mutlu anlarında mutluluklarını paylaştık. Bitmeyen bir sevdanın peşinde sizlerle beraber 10 yıldır yol almanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu mutluluk, bu gurur bana yeter de artar bile. Tüm bu değişimi, dönüşümü sizlerle birlikte yapmanın gururu ve mutluluğuyla, emeğin hakkını veren, emeğin yanında olan bir Çerkezköy olduk. Tüm bu anlattıklarımı sizlerle beraber paylaştık. Gelecek güzel günler için elimizden gelen mücadeleyi tabi ki vereceğiz. Bugün mü veririz, yarın mı veririz bunun cevapları yok” diye konuştu. Büyük şair Nazım Hikmet’in; ‘Ben yanmasam, sen yanmasan, biz yanmasak nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa’ dizelerinden alıntı yapan Vahap Akay, “Karanlıkları sizlerle beraber aydınlıklarla kavuşturduk. Aydınlıklar ile buluşma mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.

“HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Akay, “ 10 yıllık mücadele ve birliktelikle birbirimize tutunarak, sarılarak yan yana geldiğimiz bu önemli mücadelede ne anlattıysam bugüne kadar ortaya koyduğumuz değişimi dönüşümü nasıl başardıysak bu değişim ve dönüşüm sizlerin sayesinde olmuştur. Allah hepinizden razı olsun. Çerkezköy’den Tekirdağ’a bir ses duyurabildiysek, buranın gücünü ve kuvvetini buranın değişimini ortaya koyabildiysek burada bulunan ve bulunmayan Çerkezköy Belediyesine hizmet eden herkesle beraber olmuştur. Hiç kimse alınmasın ve gücenmesin. 2014 yılında bu göreve başladım. O zamanlarda sendika yoktu. Sonradan sendikalaştık. Çerkezköy Belediyesinde benim çalışma arkadaşımı benden daha fazla kimse sevemez. Bunun böyle bilinmesini önemle istiyorum ve rica ediyorum. Emeğin kenti Çerkezköy’den emeğin alın terinin en yüce değer olduğunu düşünen bunu yaşam biçimi haline getirmiş olan 10 yıllık Belediye Başkanınız olarak Çerkezköy Belediyesinde bugüne kadar sözleşme ile bir yere gelen sendika görüşmelerinde nerede ise hiç görüşmedim. Bugün burada görüştük. O arkadaşlarım tabi ki benim talimatlarımla konuyu bir yere getirdiler. Ancak bugünden itibaren Çerkezköy Belediyesinde en düşük asgari ücretin bedeli 30 bin TL’dir. Hayırlı uğurlu olsun. Tüm çalışanlarımıza emekçilerimize bugüne kadar ortaya koydukları emekler için Allah razı olsun” dedi.

SÖZLEŞME İMZALANDI

Çerkezköy için uyarı: 12 saat kesilecek Çerkezköy için uyarı: 12 saat kesilecek

Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında, Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinde çalışan yaklaşık 600’e yakın belediye işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.