ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, yaptığı açıklamada sanayicilerin valilik tarafından oluşturulan ihtiyaç listesine göre üretime yöneldiğini ve bölgeden 300-400 adet yaşam konteynerini depremzedelere yardımcı olmak amacıyla deprem bölgesine göndereceklerini ifade etti.

Depremzedelerin barınma ve ısınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında adeta üretim seferberliği ilan edildi. Fabrikalar jeneratör, soba, çadır ve konteyner ev üretmek için dur duraksız çalışıyor. Birçok fabrika teknik uygunluğu olan üretim bantlarını konteyner imalatı için dönüştürdü.

Hızlı tren çalışmalarında 2 işçi toprak altında kaldı Hızlı tren çalışmalarında 2 işçi toprak altında kaldı

“FABRİKALARIMIZ KONTEYNER İMALATINA BAŞLADI”

Depremin ardından bölgeye 61 tır sevk ettiklerini ifade eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Sanayicilerimiz valilik tarafından oluşturulan ihtiyaç listesine göre üretime yöneldi. Dişli motor üretimi yapan fabrikalarımız bile konterner imalatına başladı. Bölgemizden 300-400 adet yaşam konteynerini deprem bölgesine göndereceğiz. Şu ana kadar insani yardım malzemelerinin bulunduğu 61 tırı bölgeye sevk ettik.” ifadelerini kullandı.