Ulusal Süt Konseyi, 13 Ocak 2024 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararla 22 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere %3,6 yağ ve %3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 13,50 TL olarak belirlendiğini açıkladı.

İş Kadınları 8 Mart dolayısıyla bir araya geldi İş Kadınları 8 Mart dolayısıyla bir araya geldi

"ÇİFTÇİYE DERMAN OLMADI"

Süte verilen 2 TL’lik zammı yeterli bulmadıklarını dile getiren Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Çolakoğlu, “Ana olmadan dana olmaz. Et ve süt krizi kapıdadır. Süte verilen 2 TL zammı da yeterli bulmuyoruz. Hayvancılıkta artan maliyetlere Ulusal Süt Konseyi’nin almış olduğu yüzde 17.4 zam kararı çözüm olmadı. Resmî enflasyonun yüzde 70 olduğu bu ortamda Ulusal Süt Konseyi’nin çiğ sütün fiyatını 11.5 TL’den 13.5 TL’ye yükseltilmesi kararı çiftçiye derman olmadı.

"SÜT KRİZİNE SEBEP OLACAKTIR"

Artan maliyetler karşısında dayanamayan çiftçinin hayvanlarını kesime göndererek ülke genelinde süt üretiminin düşmesi süt krizine sebep olacaktır. Çiftçiler zarar edince kesime giden süt inekleri süt krizine, canlı hayvan sayısının azalması da ilerleyen günlerde et krizine sebep olacaktır.  Çerkezköy Ziraat Odası olarak temennimiz en yakın zamanda çiftçiyi piyasa koşullarına direnebilecek fiyatların ve desteklerin verilmesidir” diye konuştu.