AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla Kapaklı Ertuğrul Gazi Spor Salonu’nda yapılacak olan AK Parti Tekirdağ Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin tepki gösterdi.

"BÜYÜK BİR YANLIŞIN İÇERİSİNE GİRMİŞLER"

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, “Siyaset hayatımızın her anında var ve var olacaktır. Herkesin bir görüşü bir ideolojisi olması son derece normaldir. Rengarenk bir coğrafyada rengarenk görüşlerin olması bunu savunuyor olması da son derece normaldir. Demokrasi dediğimiz tam da budur. Herkes herkesin duygu, düşünce, yaşam biçimine saygı duymak zorundadır. Hangi görüşte olursa olsun temel ilkeler vardır. Bu temel ilkeler önce vatan, bayrak olmalıdır. Ama hepsinden önemlisi önce insan odaklı olmalıdır.

Bugün birçok AK PARTİ yöneticinin genişletilmiş danışma kurul toplantısına davetlerini sosyal medyada görenlerin kanları dondu. Siyasi bir danışma kurulu toplantısı ilçemizin başarılı okullarından olan ERTUĞRUL GAZİ ANADOLU LİSESİNDE planlanması herkesi hayretler içinde bıraktı. Bunu hangi siyasi parti yaparsa aynı tepkiyi vereceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben iktidarım her şeyi yaparım kimse bize karışamaz zihniyeti ile ilerlendiyse büyük bir yanlışlığın içine girmişlerdir. Geçmişte AK PARTİ il başkanı yine Kapaklı Bülent Ecevit parkında devlet memurları ile bir istişare toplantısı yapmış hepsinden brifing almıştı ve memurların duyguları ile onurları ile oynamıştı. Yine belediye başkanı Mustafa Çetin belediye araçlarını AK PARTİ il kongrelerinde bayrakları asmaları için Tekirdağ Süleymanpaşa’ya göndermiş mitingler için belediye araçlarını kullanmıştı. Bugün yaşanan bu konulardan farklı değildir. Siyaset hayatımızın her anında olacak derken bunu kastetmedik.

"OKULDA SİYASET OLMAZ"

Siyasetin girmemesi gereken üç yer vardır. Cami, kışla, okul

Soru 1: Genişletilmiş danışma kurulu toplantısını kim planladı.

Soru 2: Bu toplantıyı okulda yapma fikrini kim verdi.

Soru 3: Bu toplantı için kim izin verdi.

CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız CHP’li Yontar: Barış içindeki Türkiye’yi kuracağız

Alternatif olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Kapaklıya armağan etiği Atatürk Kültür merkezinin salonlarını kullanabilirlerdi ya da bu kış sezonunda iş yapamayan düğün salonu işletmelerini kiralayabilir katma değer katmış olabilirlerdi. Ama onlar bir okulda siyaset konuşmayı uygun gördüler.

Bu büyük yanlıştan bir an önce dönülmeli ve Kapaklı kamuoyundan özür dilenmeli. Okulda siyaset olmaz.” dedi.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin ise yaptığı açıklamada, “Gelinen durum, Ak Parti teşkilat üyeleri tarafından sosyal medyada paylaşılan etkinlik ilanlarında Tekirdağ AKP il toplantısı Kapaklı ERTUĞRUL GAZİ ANADOLU LİSESİ SPOR Salonunda yapılacağı duyurulmaktadır. Parti devletine uygun adım ile gidilmesinin ilan edilmesi; bu konuda bu kadar ileri gidilmesi olacak şey değil okullara bir siyasi partinin propagandası yapılması için okul spor salonunun tahsis edilmesi nasıl izah edilebilir. Bu okula giden öğrencilere ve onların velilerine devletin tarafsız olması gereken eğitim kurumlarının bir partinin etkinliğine tahsis edilmesini nasıl izah edilecek. İlçe milli eğitim müdürü ve Devleti temsil noktasındaki Kaymakamımız bu konuda nasıl bir yetki kullandı? Bu Salonu Siyasi Parti toplantısı için izin verdi? Bu konunun İl başkanımız ve Milletvekilimiz ile takipçisi olacağız. BİZİM BİLDİĞİMİZ CAMİDE KIŞLADA ve OKULDA SİYASET OLMAZ idi. Kamuoyunun takdirine sunuyorum.” ifadelerini kullandı.